Širokom trebaju dodatna sredstva za Eurokup

Eurokup jest atraktivno natjecanje i za grad i klub bi donijelo veliku promociju u širim okvirima. Međutim, košarka nije nogomet i za prolazak u Eurokup se ne dobivaju nikakvi novci.

Primjerice, svaki klub od UEFA-e za jedno pretkolo Lige prvaka dobije između 200 i 300 tisuća eura, a Širokom bi nastup u Europi bio samo dodatni trošak. Ipak, to ne znači da u Upravi Široki Wwina ne razmišljaju o Eurokupu, odnosno da ih ta perspektiva ne zanima.

"Naravno da imamo ambicije igrati u Eurokupu, ali svjesni i da to sve dodatno košta. Nedavno smo u Podgorici razgovarali s ljudima iz Budućnosti koji su nam kazali kako su ove sezone za Eurokup morali izdvojiti oko150.000 eura, što je 20 posto našeg proračuna. Ako uspijemo pokriti toliki iznos za povećanje proračuna, onda ćemo vjerojatno igrati", kaže predsjednik Širokog Ante Suton za Kosarka.org dodavši kako je klubu za europsku avanturu potrebna dodatna potpora.

"Dobili smo ovih dana potporu sa svih strana, ali ako se s riječi prijeđe na djela, onda ćemo sigurno biti dio Europe", poručio je Suton.

Široki sada može kalkulirati jer ako ne bude obranio naslov prvaka BiH da bi nastupao u Jadranskoj ligi morat će platiti pozivnicu. Pojavljuju se razmišljanja da bi iznos koji ide na pozivnicu Široki mogao utrošiti na momčad, a onda igrati Eurokup i domaće prvenstvo.

Ipak, Suton je drugačijeg stajališta.

"Ako moramo birati između Eurokupa i Jadranske lige svakako da ćemo izabrati ovo drugo. ABA liga je odlično natjecanje, idealno za razvoj mladih igrača. Dovoljno je atraktivna za naše navijače, a uz to putovanja u Eurokupu su jako dugačka. Svakako da smo sada u ‘slatkim brigama', ali za sve to zaslužna je ova momčad", zaključio je Ante Suton za Kosarka.org.