Širokobriježani očekuju 5000 gledatelja na finalu Široki - Igokea

HKK Široki
Na tiskovnoj su ispred KK Široki TT kabeli nazočili predsjednik kluba Ante Suton, trener Ivan Velić, te igrači Ivan Grgat i Josip Naletilić. Na konferenciji su također bili prisutni i vođe navijača Škripara Mario Perko Gavran i David Vukoja Dava.
-U organizacijskom smislu sve je spremno za sutrašnju treću finalnu utakmicu. Očekujemo punu dvoranu, a pozvali smo i sve sportske klubove iz Širokog da u svojim klupskim trenirkama dođu kao gosti na ovu utakmicu da pokažemo zajedništvo kao i sportski duh našeg grada- riječi su predsjednika Ante Sutona. U prodaju je pušteno 5000 ulaznica koje se već mogu kupiti u knjižari Mr Paper u blizini zgrade općine Š.B. Sutra već od 18 sati moći će se kupiti i na prodajnim mjestima u dvorani Pecara. Suton je dodao kako će na poluvremenu biti prikazan i petominutni film Široki – Sportski ponos Hercegovine a svakako treba spomenuti i nagradnu igru u kojoj će biti dodijeljen  dres Ivana Grgata za kojeg je rekao da je veliki i pošteni igrač i čovjek. U svom obraćanju novinarima Suton je pozvao sve Širokobriježane i sve ljubitelje košarke u Hercegovini da dođu na sutrašnje finale.
-Postoji plan „a“ i plan „b“. Plan „a“ je pobjeda u sutrašnjem finalu i proslava osvojene titule gdje bi na Trgu žrtava rata „na mostu“ bila priređena roštiljada, kao i koncert grupe Titanic, a odmah poslije utakmice i tuširanja građanima bi se uz vatromet pridružili i košarkaši, no međutim postoji i plan „b“ jer radi se o sportu, može se dogoditi da naši sportski protivnici pobjede, naravno nitko od nas ne želi takav scenario ali i on je moguć- rekao je na kraju Ante Suton.

 

Vođe navijača Širokog „Škripari“ obećali su odlično navijanje i odličnu sportsku atmosferu u dvorani. Pozivaju svoje članove da već u 17 sati budu „kod križa“ odakle bi organizirano krenuli prema dvorani Pecara.

Trener Velić je u svom obraćanju rekao da ništa nije gotovo, da gosti ne dolaze s bijelom zastavom nego će pokušati doći do pobjede.
- Mi ne smijemo podleći nikakvoj euforiji, vjerujem da su igračima hladne glave i da će sutra misliti samo na igru te tako ponoviti igru iz prošle utakmice u Aleksandrovcau koja je po mom mišljenju bila naša najbolja utakmica u sezoni. Svi igrači su jako motivirani i spremni Širokom donijeti još jednu titulu. O njima imam zaista divno mišljenje i ne daj Bože kad bi sutra izgubili to mišljenje ne bih mijenjao. Ipak ako se na parketu budemo držati dogovorenog mislim da ne bi trebali imati problema, međutim sport je sport i sve opcije su moguće- dodao je Trener Širokobriježana Ivan Velić.

Ljubimac širokobrijeških navijača Ivan Grgat je izrazio zadovoljstvo što je dio kluba kakav je Široki i da je u svojoj karijeri odigrao dosta utakmica i važnih i manje važnih ali ova dva finala (prošla godina i ovogodišnje) spadaju svakako u najnapetije, posebno je spomenu lanjska finala protiv favorizirane Bosne kad Širokom nije nitko davao velike izglede ali je ekipa ipak velikom borbenošću osvojila naslov. Grgat je još rekao da ih očekuje teška utakmica ali da vjeruje u ekipu i da će titula već sutra biti u Širokom.

Josip Naletilić je u ime mladih igrača koji su stasali u klubu zahvalio treneru kao i rukovodstvu kluba za dobre uvjete, za pristojnu minutažu na svakoj utakmici, te dodao da takav odnos kluba prema njima će sigurno dati i dobre rezultate kaoko igračima tako i klubu.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)