Široki poražen od Bosne u Sarajevu

Bosna je vrlo dobro otvorila susret i u prvih deset minuta imala blagu rezultatsku prednost na svojoj strani. Posebno je bio raspoložen reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Milošević, a Studenti su na isteku prvih deset minuta igre imali prednost od 20:18, a to je ujedno bio i rezultat prve četvrtine.

Domaći su poveli sa 24:18 početkom druge četvrtine, a onda je uslijedio veliki preokret aktualnog prvaka BiH. Široki je predvođen Šimetom Špraljom i Ivanom Grgatom do 17. minute napravio seriju od 14:0 i poveo sa 32:24. Tri minute prije kraja poluvremena Grgat je zaradio četvrtu osobnu pogrešku, što je do kraja susreta otežalo gostima. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu od 41:35 u korist Širokog.

Bosna je u trećoj četvrtini uspjela napraviti preokret, nakon pada i nervoze u igri gostujućih košarkaša. Ključni trenutak dogodio se početkom treće četvrtine. Suci su, naime, nakon jednog prekršaja, možda i prestrogo dosudili dvije tehničke greške za Široki. Bosna je potom izvela čak šest slobodnih bacanja, a potom je Đurasović pogodio trojku i Bosna je povela sa 54:52. Odmah u slijedećem napadu suci sviraju namjernu pogrešku Siniši Štembergeru i to u napadu, te Bosna na kraju treće dionice ima prednost od 67:60.

Sa dvije vezane trojke Bosna je povela sa 11 poena prednosti (77:66) četiri minute prije kraja utakmice, a do kraja susreta su trojkama Kojadinovića i Zlatko Jovanovića Studenti spriječili Širokobriježane da naprave preokret.

Domaći su bili izuzetno šuterski raspoloženi, sa čak 14 ubačenih trojki, ali je susret obilježio neuobičajeno veliki broj osobnih pogrešaka na obje strane. Kod Bosne, Đurasović 16, Bajić 14 poena, dok je Široki predvodio Špralja sa 15 i Grgat sa poenom više.

Bosna ASA BHT - Široki TT Kabeli 85:75

Suci: Zurapović, Obradović i Jovanić. Rezultat po četvrtinama: 20:18, 15:23, 32:19, 18:15.

BOSNA: Šehović 8, Sarajlija, Đurasović 16, Čamdžić, Avdić, Bajić 14, Radonjić 9, Pašalić 2, Milošević 6, Kojadinović 6, Rakočević 11, Jovanović 13.

ŠIROKI: Štemberger 4, Planinić 4, Čolak 10, Mileković, Naletilić 8, Ramljak, Špralja 15, Puljko, Longin 3, Barać, Petković 5, Grgat 16.

ABCportal.info