Široki na Pecari pobjedio i Cedevitu 77 : 73

HKK Široki, cedevita
Cedevita je bolje otvorila utakmicu te su odmah poentirali s tricom Trohe. No i Širokobriježani se agresivnom obranom suprostavljaju odličnim košarkašima Cedevite, te u jednom momentu druge četvrtine preuzimaju incijativu sustižu prednost gostiju i odlaze na na plus 6 koševa (25 : 19) što dodatno podiže atmosferu u dvorani. Ipak, košarkaški gledano, moćna ekipa trenera Ace Perovića uspijeva se izvući iz krize te ponovno s raspoloženim Trohom i njegovim ubojitim tricama sustižu domaće košarkaše i na odmor odlaze s minimalnom prednošću. (36 : 37)

Drugo poluvrijeme, odnosno početak treće četvrtine Cedevita ponovno u zamahu ali ne uspijevaju napraviti neki veliki odmak u rezultatskom smislu. Širokobriježani pri samom kraju treće četvrtine poravnavaju rezultat i odličnom igrom u obrani i efikasnošću Morovića i Siniše Štembergera uspijevaju napraviti razliku i otići u zadnju četvrtinu s viškom od 4 koša.

U zadnja četvrtina utakmice Široki ulazi maksimalno borbeno i požrtvovano, igra se izvanredna obrana a šut služi Štembergera, Pilepića i Široki odlazi na 10 koševa razlike.

Zadnje dvije minute Cedevita igra presing ali domaći košarkaši uspijevaju iznositi loptu i organizirati napad, važan koš Ivana Grgata.

I onda na samom kraju Edwards pogađa za Cedevitu uz dodatno slobodno bacanje i rezultat je 73 : 71. Zadnjih deset sekundi Široki ima zadatak sačuvati loptu i zadržati prednost, naravno gosti prave osobnu a Štemberger pogađa oba puta. Uspjeli su dvorana slavi novu pobjedu Širokog 77 : 73.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)