Šarić: I tata mi je rekao da mislim na igru, a ne na milijune

šarić, kadeti, Hrvatska

– On je u napadu igrao razigravača, a u obrani centra – ushićen je trener zlatnih europskih kadeta Dražen Brajković.

Još lani za šibenskog tinejdžera bivša Tau Ceramica nudila je tri milijuna eura, no roditelji se nisu polakomili. I nisu pogriješili, jer već danas Dario vrijedi mnogo više, a cijena će mu i dalje rasti.

– Tata i mama htjeli su da više igram i za to su vidjeli priliku u Zagrebu gdje se dobro radi s mladima. Imam ugovor po kojem četiri godine moram biti u klubu, a iduće četiri mogu otići, ali uz odštetu. O bogaćenju milijunima eura ne razmišljam, već samo o bogatstvu svoje igre – priča hrvatsko čudo od djeteta.

Učenik privatne škole

Dario kaže da obožava košarku i da mu ne nedostaje druženja s vršnjacima.

– Moji roditelji i sestra Dana preselili su se u Zagreb i velika su mi potpora. Uz treninge i igranje za tri momčadi, kadete, juniore i seniore, nemam slobodnog vremena. Tata ima prijevozničku tvrtku s četiri kamiona, a mama se posvetila meni i godinu dana mlađoj sestri koja također igra košarku.

Najveća zvijezda europske košarke u mlađim uzrastima pohađa Prvu privatnu turističko-ugostiteljsku školu u Sopotu i prvi je razred završio s odličnim.

– Ne možete me još zvati zvijezdom, jer da sam se tako ponašao ne bih tako dobro igrao. Uostalom, zvijezde ponekad polete previsoko.

Šarićevi žive u Laništu, blizu Arene, pa Dario svakodnevno sanjari kako će jednog dana u njoj i igrati. Prije dolaska u Trnsko, bio je član Škole košarke Dražen Petrović koja se odvojila od KK Šibenika, piše sportal.hr.

Mama vozila na treninge

Premda je golobrad, Dario ne zaboravlja zahvaliti svojim učiteljima.

– Dosta zasluga ima moj trener u Šibeniku Branko Klisović te trener Zagrebovih juniora Andrej Tesla. Dakako, tu je i moj otac, ali i majka koja me više gurala u košarku od tate, jer ona me stalno vozila na treninge, još od sedme godine i mojih početaka.

Koliko će dobar igrač postati ovisit će i o ljudima iz kluba. Na žalost, oni nisu našli za shodno da mu daju sedam slobodnih dana da se iskupa i odmori. Jer za njim su i juniorsko i kadetsko prvenstvo Europe.

Otac Predrag presretan

– Sretni smo i presretni! Nitko nije očekivao da će se dogoditi takvo što – kazao je u telefonskom razgovoru Darijev otac Predrag Šarić. Tatu Šarića i njegove prijatelje dobili smo telefonski dok su se automobilom vraćali u Šibenik.

Dario je s ostalim reprezentativcima putovao autobusom na primanje u Zagreb gdje su pozvani nakon osvajanja europskoga naslova.

Kako kaže, u Crnoj Gori svi su bili oduševljeni time što je pokazala hrvatska reprezentacija i njezina zvijezda Dario.

– Teško je bilo očekivati takav uspjeh nakon poraza u svim pripremnim utakmicama. Darija tada nije bilo jer je igrao za juniorsku reprezentaciju. No, odlično se uklopio u momčad – kaže ponosni otac Predrag.

Vještine Darija Šarića već su davno uočene.

I prije nastupa na EP-u u Crnoj Gori privukao je pozornost inozemnih klubova.

Željelo ga je nekoliko španjolskih momčadi, no odlučeno je da Dario nosi dres KK Zagreba, zbog pozornosti koja se ondje posvećuje mlađim igračima.

Dario Šarić je po mnogo čemu, uz visinu od 204 centimetra, predodređen za sjajnu košarkašku karijeru.

Oba roditelja bili su košarkaši: otac Predrag igrao je za Šibenku u zlatno doba toga kluba zajedno s Draženom Petrovićem i bio je najbolji strijelac. Majka Veselinka bila je košarkašica Elemesa. (gš)