Šarić bolji od Bogdanovića u hrvatskom dvoboju

saric
... bilo dovoljno za pobjedu protiv Bogdanovićevih Pacersa. Ante Žižić jedini je još bio dvoznamenkasti, piše portal Sportnet.hr.

Iako su Victor Oladipo i Bojan Bogdanović šuterski bili potpuno izvan utakmice, Indiana Pacersi upisali su gostujuću pobjedu kod Philadelphije 101:98. Dvoboj visokih tenzija na kraju je otišao na stranu Pacersa koji su tako došli do treće pobjede u nizu.

13 sekundi prije kraja susreta Philadelphia je zaostajala 101:96, ali joj se pružila prilika za povratak. Prvo je Joel Embiid smanjio da bi Oladipo nakon toga napravio pšrekršaj u napadu. Šest sekundi prije kraja Embiid je ispucao tricu za poravnanje, ali nije pogodio i Philadelphia je upisala poraz.

Pacersi su u završnici treće četvrtine ostali bez Domantasa Sabonisa zbog ozljede nožnog zgloba nakon borbe za skok s Embiidom.

U pobjedničkom sastavu Myles Turner ubacio je 25 poena uz šest skokova, a Thaddeus Young dodao je 19 poena i deset skokova. Bogdanović je odradio jednu od najlošijih svojih napadačkih utakmica ove sezone, za 26 minuta ubacio je dva poena uz šest 1/6 za dva i 0/5 za tri te je uhvatio pet skokova uz tri asistencije.

Kod Sixersa Joel Embiid imao je 29 poena i 12 skokova, Dario Šarić bio je najraspoloženiji Hrvat noćas, za 33 minute ubacio je 18 poena (2/5 za dva, 2/6 za tri, 8/10 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije. Triple-double ubilježio je Ben Simmons s deset poena, 13 skokova i deset asistencija, a Robert Covington dodao je deset poena i deset skokova.Još jednu dobru utakmicu odradio je Ante Žižić koji potvrđuje veliki napredak u odnosu na početak sezone kada se nije dobro snalazio na parketu. Cavsi su visoko slavili u Phoenixu protiv Benderovih Sunsa, a Žižić je dobro odradio svoj posao.

Susret je nakon odličnog ulaska Cavsa u utakmicu i plus 20 u prvoj četvrtini, bio posve izvjestan i amo je bilo pitanje s kolikom razlikom će Sunsi upisati poraz. Završilo je 22 razlike čime je Phoenix stigao do šestog uzastopnog poraza.

Žižić je dobio 15 minuta, polovicu minutaže odradio je u prvom poluvremenu, a pola u zadnjoj dionici kada je već sve bilo riješeno te je za to vrijeme upisao 11 poena bez promašaja iz igre (5/5) i uz slobodna bacanja 1/2. Uhvatio je i četiri skoka. S druge strane Dragan Bender imao je veću minutažu, ali učinak je bio slabiji. Za 24 minute ubacio je sedam poena (1/4 za dva, 1/5 za tr, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

LeBron James upisao je 69. triple-double učinak s 28 poena, 13 skokova i 11 asistencija, Jordan Clarkson dodao je 23 poena (6/10 trica), a Kyle Korver 22 poena (5/6 trica). Kod Sunsa po 19 poena imali su TJ Warren (deset skokova) i Josh Jackson.

San Antonio Spursi rutinski su slavili protiv Orlando Magica sa 108:72, vratio se LaMarcus Aldridge i odmah je sve bilo lakše za Popovichevu momčad. Magic je kratko bio u utakmici, već do poluvremena zaostajao je više od 20 koševa.

I ovu utakmicu propustio je Kawhi Leonard što mu je 59. utakmica ove sezone u kojoj nije nastupio i ako se Spursi ne uspiju plasirati u doigravanje, to će biti glavni razlog za neuspjeh. Protiv Orlanda to se nije osjetilo, osjetno kvalitetniji Spursi lakoćom su slavili protiv potpuno nemotiviranog protivnika.

Mario Hezonja nije briljirao, odigrao je 28 minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena (2/6 za dva, 0/1 za tri) te uhvatio šest skokova i podijelio tri asistencije.

Aldridge je nakon jedne utakmice pauze ubacio 24 poena i uhvatio sedam skokova dok je Patty Mills dodao 13 poena. Kod Orlanda najefikasniji s po deset poena bili su Jonathon Simmons i Nikola Vučević (deset skokova).

Los Angeles Lakersi svladali su na svom parketu Denver Nuggetse sa 112:102 u zanimljivom i čvrstom dvoboju koji je riješen u posljednjoj dionici. Tu je Isaiah Thomas odradio odličan posao i predvodio Lakerse u odvajanju.

Ivica Zubac dobio je samo pet minuta i ostao bez poena uz jedan promašaj, izgubljenu loptu i tri osobne pogreške.

Po 26 poena i 13 skokova kod domaćina upisali su Julius Randle i Kyle Kuzma dok je 23 poena dodao Isaiah Thomas. Kod poraženih 26 poena i deset skokova ubilježio je Wilson Chandler dok je Jamal Murray ubacio 18 poena uz šest skokova.

Los Angeles Clippersi odnijeli su pobjedu s gostovanja u Chicagu gdje su bili bolji od Bullsa sa 112:106. Bio je dovoljan odličan nastup DeAndrea Jordana i Loua Williamsa koji su nosili Clipperse do pobjede. Jordan je ubacio 29 poena uz 18 skokova i pet asistencija dok je Williams dodao 26 poena uz pet asistencija. Bullsi su nastupili bez Laurija Markkanena, a Bobby Portis ubacio je 19 poena uz devet skokova.

Lagan posao nisu imali Pelicansi, ali su ipak upisali pobjedu protiv Hornetsa sa 119:115. Pelicansi se tako vraćaju pobjedama, a ponovno je Anthony Davis bio čovjek odluke. Hornetsi ga nisu mogli zaustaviti te je susret završio s 31 poenom, 14 skokova i pet blokada, a po običaju pratio ga je Jrue Holiday s 25 poena i devet asistencija. Kod poraženih po 22 poena ubacili su Dwight Howard (11 skokova) i Kemba Walker.

Russell Westbrook četvrti je igrač u povijesti koji je stigao do 100. triple-double učinka u karijeri. Oscar Robertson, Magic Johnson i Jason Kidd su ispred njega, a noćas je pomogao Thunderu u dvoboju protiv Hawksa s 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 98:101
Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 107:129
San Antonio Spurs - Orlando Magic 108:72
Los Angeles Lakers - Denver Nuggers 112:103
New York Knicks - Dallas Mavericks 97:110
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 102:116
Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 107:119
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 106:112
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 119:115
Utah Jazz - Detroit Pistons 110:79
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 111:116

/HMS/