''Rozić ostaje u Ciboni, a ostatak Zdravko slaže''

Marin Rozić
Takve su konstrukcije toliko smiješne da kolege agenti u Španjolskoj i ostatku Europe ne mogu vjerovati kad to čuju. Naravno da sam ponosan što je Zdravko Radulović postao trener Cibone jer je moj klijent, ali to ne znači ništa za igrače agencije XL - komentirao je Danko Drakulić, Radulovićev agent i pravni zastupnik agencije te dodao:

- Riječ je o najobičnijoj ljubomori i animozitetu. Nakon što je Radulović postao trener Cibone, prešao je na "drugu stranu stola" i sam će odlučiti koji igrači mu trebaju. Ako na toj listi budu i igrači naše agencije, sjest ćemo i pregovarati, kao što to radimo i u Italiji, Španjolskoj ili bilo kojoj drugoj državi.

Drakulić nije izostavio ni jača trenerska imena koja zastupa:

- Potpisali smo i Nevena Spahiju u Fenerbahče pa nije došao nijedan naš igrač, isto kao i Velimira Perasovića u Efes Pilsen. Kada je Jasmin Repeša otišao u Bolognu, nismo doveli nijednog svojeg igrača, a kada je Radulović preuzeo Zagreb, nije bilo ni manje ni više naših igrača nego kad je netko drugi vodio mrave, piše sportal.hr.

Kada se govori o rosteru momčadi, najjače je ime Marin Rozić za kojeg je potvrdio:

- Rozić ostaje u Ciboni, to smo dogovorili i bit će u potpunosti spreman za pripreme.

Iako vukovi još nisu definirali budžet za sljedeću sezonu, Drakulić ne sumnja da će složiti momčad koja se može boriti za Top 16 Eurolige:

- Bit će teže nego prošlih sezona, ali dovoljno sredstava za dobru momčad će se valjda naći.

Kada je riječ o slobodnim igračima agencije XL glavni menadžer Robert Jablan kaže:

- Razgovarao sam s čelnim ljudima kluba prije tri tjedna i od tad nismo imali kontakta. Vjerujem kako će se okrenuti mlađim igračima među kojima bi mogli biti Vrkić, Vragović ili Pilepić.

To je stvarnost vukova jer za imena poput Roka Stipčevića, Dragu Pašalića ili Juru Lalića dovoljno novca nema. Nema sumnje kako je pred Radulovićem, Knegom i Nakićem teško razdoblje.

S jedne strane, zagrebačka publika ima jako malo razumijevanja za financijske probleme, a s druge strane novac dolazi u malim količinama pa će se kriteriji vjerojatno morati jako snižavati, da ne kažemo srozati.

Autor: Bruno Blumenschein/VLM