Rozić morao odbiti poziv Vrankovića

rozic cibona, Marin Rozić, Marin Rozić, Marin Rozić, Cibona, KK Cibona, Ante Žižić, Marin Rozić, FIBA Eurokup

Marin Rozić, kapetan Cibone i reprezentativac Hrvatske, vjerojatno i dalje ostaje u ovom klubu. Šestomjesečni oporavak od teške ozljede je pri kraju i očekuje se da će ovaj Mostarac ubrzo ponovno biti u startnoj petorci vukova.

Oporavak još traje

- Liječnici kažu da će trebati još nekoliko tjedana da počnem s punim treningom. Oporavak je bio dug i težak, ali se nadam da će ovo uskoro biti stara priča i da ću se u cijelosti vratiti, priča nam Rozić kojeg smo zatekli u Mostaru, gdje je došao samo nekoliko dana kako bi vidio najbližu obitelj. U posljednje vrijeme se puno priča o njegovom mogućem transferu, ali naš sugovornik nam govori kako bi trenutno želio ostati u Ciboni. - Ako se stanje u klubu sredi, volio bih ostati. Imam još nekoliko ponuda iz stranih klubova, sve je na stolu. Nadam se da će ljudi iz uprave posložiti stvari, riješiti pitanje novca te da ću potpisati novi ugovor, naglasio je Rozić. Inače, poznato je da je Cibona u velikim dugovima (nekoliko desetaka milijuna kuna), da igrači mjesecima nisu primili plaće te još nitko ne zna kako će krenuti u novu sezonu. - Situacija je u klubu po tome pitanju loša i to nije tajna. Nadamo se da će uprava kluba riješiti određena pitanja, pronaći adekvatne sponzore i da će se postojeći problemi riješiti. Ostalo je malo vremena, ali mi se i dalje nadamo da će se stvari posložiti kako treba i da više nećemo razgovarati o ovim temama, poručio je Rozić.

On je trebao ovoga ljeta zaigrati i na Svjetskom prvenstvu u košarci, ali zbog ozljede do toga ipak neće doći. Unatoč velikoj pauzi, izbornik Josip Vranković je računao na njega, što dovoljno govori što ovaj igrač znači za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, piše večernji list.

Zahvalio se na pozivu

- Izbornik Josip Vranković me zvao, ali samo morao odbiti taj poziv. Neizvjesno je hoću li se oporaviti u cijelosti do početka natjecanja i nisam želio odugovlačiti tu priču. Vranković mi je rekao da je spreman čekati me još neko vrijeme kako bismo precizno utvrdili datum povratka, ali sam se zahvalio na tome i odbio poziv, rekao nam je kapetan Cibone te, među ostalim, dodao kako mu je iznimno žao što neće biti na najvećoj svjetskoj smotri u ovom sportu, osobito što se prva utakmica igra protiv Amerikanaca. Na pitanje vrti li mu se po glavi još film infarktnog finala NLB lige protiv Partizana u Zagrebu, naš sugovornik je samo duboko udahnuo.

- Toliko peha smo imali ove sezone da još ne mogu vjerovati. Nadam se da ćemo sve to nadoknaditi u sezoni koja je pred nama, zaključio je Rozić.

 

Piše: Marko Karačić/VLM