REZULTATSKA KRIZA U ZRINJSKOM Trener Nikolić optimist pred gostovanje Slobode u Mostaru

Neven Nikolić , Zrinjski, Ivan Zlomislić, Robert Soldo

Košarkaši Zrinjskog veoma slabo su otvorili novu sezonu u prvenstvu BiH. Prije nešto više od godinu i pol dana u Mostaru se slavio naslov prvaka, a danas su Plemići na pretposljednjem, jedanaestom mjestu sa svega dvije ostvarene pobjede i sedam poraza.

Sezonu je na klupi Zrinjskog započeo Tihomir Mustapić, a nakon šest odigranih utakmica zamijenio ga je mladi hrvatski stručnjak Neven Nikolić.

Iako je Zrinjski vodio u tri prvenstvene utakmice, Nikolić će pred mostarskom publikom debitirati tek u subotu kada u Mostar stiže Sloboda. 

"Sloboda je mlada ekipa, vrlo talentirana, fizički jako moćna, slagana za igranje ABA 2 lige. Nisu dobro ušli u sezonu, imali su jako puno poraza. Međutim, promjenom trenera  igraju puno lepršaviju košarku, imaju bolji protok lopte, a dojma sam i kako je zajedništvo među igračima puno bolje. Neki igrači kod prethodnog trenera nisu bili u važnim ulogama sada su preuzeli na sebe odgovornost i igraju jako dobro", kazao je Nikolić na konferenciji za novinare i dodao: 

"Napravili smo skauting njihovih utakmica, znamo na što trebamo obratiti pozornost. Naša ekipa stvarno dobro trenira, međutim ne igramo utakmice onako kako treniramo. To je sada prvi cilj koji moramo ostvariti da ono što radimo na treningu, radimo i na utakmici. Ako to ostvarimo onda neće biti problema da dođemo do pobjede".

U tekućoj sezoni važnu ulogu u ekipi Zrinjskog imaju i mladi košarkaši Robert Soldo i Ivan Zlomislić. 

"Sigurno da nam je nakon četiri vezana poraza samopouzdanje uzdrmano. Imamo veliki respekt za Slobodu koja je definitivno ekipa za ABA ligu. No, mi protekla 3-4 tjedna kvalitetno treniramo, dobili smo Posušje u Kupu, pa se nadam kako će nam to biti dodatni impuls. Uz dobar rad u obrani i kvalitetne napadačke odluke možemo ostvariti pozitivan ishod", naglasio je Soldo. 

Zlomislić je pozvao navijače da u subotu u velikom broju dođu u dvoranu na Bijelom brijegu i pruže potporu mladoj momčadi Zrinjskog. 

"Nadamo se da su nas se navijači poželjeli i kako će ispuniti dvoranu. MI ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede", istaknuo je Ivan Zlomislić.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se u subotu u 19 sati uz direktan prijenos na RTV HB. 

https://www.facebook.com/rtvhb/videos/604296440329409/