Priopćenje HKK ''Čapljina - Lasta'' povodom incidenta na utakmici u Širokom Brijegu

Službeni stav Upravnog odbora HKK ''Čapljina - Lasta'' jeste da u potpunosti osuđuje incident i postupak prekoračenja upotrebe sile specijalne policijske postrojbe u Širokom Brijegu.

Istovremeno HKK ''Čapljina - Lasta'' u potpunosti staje u zaštitu svojih navijača, te će energično ustrajati u cilju istrage oko prekoračenja ovlasti specijalne policije.

HKK ''Čapljina - Lasta'' uputio je dopis ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ kojim službeno traži pokretanje interne istrage i ispitivanja svih okolnosti slučaja, te ako se utvrde prekoračanja ovlasti (upotrebe sile) da se prekršitelji sankcioniraju i kazne odgovarajućom kaznom.

Uz predmetni dopis MUP-u je dostavljena i kopija snimke ovog incidenta, te naglašeno da se posebna pozornost skrene na način na koji je jedan od navijača ''izveden iz mase'' te brutalno ''vučen'' preko većeg broja stepenica i na silu koja je primjenjena nakon toga u vidu ''cipelarenja'' od strane ''specijalaca''.

Iz snimke je vidljivo da naš navijač nije pružao otpor, te da ostali naši navijači također nisu sudjelovali u incidentu.

HKK ''Čapljina - Lasta" je također uputio dopis i prema HKK ''Široki TT Kabeli', u kojem je naglašeno da je ovim incidentom bitno pogoršan odnos između ova dva klubu, te da je potrebno učiniti sve zbog smirivanja nastalih tenzija. U tom smo smjeru tražili da se i HKK ''Široki TT Kabeli'' aktivno angažira oko potpune istrage nastalog incidenta, s obzirom da je ovakvim neprimjerenim postupanjem policijskih snaga bitno narušen ugled HKK ''Široki TT Kabeli'' kao domaćina. Stvaranje tenzija između klubova nije dobro za učvršćivanje prijateljskih odnosa.

Stav HKK ''Čapljina Lasta'' je da uz brojne redare i pripadnike redovnih policijskih snaga nije bila potrebna i nazočnost specijalnih policijskih postrojbi. Navijači HKK ''Čapljina - Lasta'' su dobrodošli u svim drugim sredinama i poznati su po fer i korektnom navijanju, a ne po izazivanju incidenata i huliganstvu, te je doista žalosno vidjeti da su jedino u širokobriješkoj dvorani, pored redara i redovnih policijskih snaga, nazočne i specijalne policijske postrojbe pod punom borbenom spremom. Ponašanje ''širokobrijeških specijalaca'' prema našim navijačima nažalost podsjeća na neka prošla vremena, što nikako nije dobro za održavanje prijateljskih odnosa između ova dva kluba.

Još jednom naglašavamo da HKK ''Čapljina - Lasta'' u potpunosti osuđuje incident i postupak prekoračenja upotrebe sile specijalne policijske postrojbe u Širokom Brijegu, te u potpunosti staje u zaštitu svojih navijača. Također, ustrajat ćemo u provođenju istrage oko prekoračenja ovlasti specijalne policije.

Upravni odbor kluba HKK ''Čapljina - Lasta''