Predstavljen rad omladinske škole HKK Zrinjski

HKK Zrinjski

 Nazočnim novinarima govorili su Boris Džidić sportski direktor HKK Zrinjski, Goran Bodiroga košarkaš, Miran Pehar trener juniora HKK Zrinjski i Branko Princ trener HKK Zrinjski 2.

 Uvodnu riječ imao je Boris Džidić koji je istakao da je klub dosta ulaže u omladinski pogon, i želja je ljudi u klubu da se stvori jak juniorski tim, kao i jaka druga ekipa koji će biti okosnica jedne generacije koja će za par godina nositi igru prvog tima. Ne smije se više desiti da u timu nemamo domaćih igrača koji će izaći iz naše omladinske škole, i što je najbitnije niti juniori niti naš drugi tim nemaju nikakvih rezultatskih imperativa naglasio je sportski direktor Džidić.

 

Imam 17 godina i ove godine sam došao u Zrinjski iz Olimpije Ljubljana da napredujem u košarkaškom smislu. Radim i treniram i sa prvom i sa drugom ekipom, a nastupam za juniorsku ekipu. Igrao sam do sada za trebinjski Leotar i mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore, riječi si Gorana Bodiroge koji se tako predstavio medijima.

Moram izraziti zadovoljstvo što nam se priključio Goran, rekao je trener juniora Pehar i nastavio: Moarm naglasiti da je više od pola  igrača koji će igrati za juniore i drugi tim iz kadetske kategorije, te se nadam da ćemo uz pomoć trenera Princa dobro pripremiti te mladiće za ono što ih čeka.

Na riječi trenera Pehara nadovezao se sportski direktor koji je dodao da će se klub potrudi da osim igrača na košarkašku scenu izbaci i neko trenersko ime iz Mostara, a Miran je na najboljem putu da bude jedan od njih.

Na kraju se predstavio i novi-stari trener Zrinjskog Branko Princ koji je izrazio zadovoljstvo što je opet u klubu nakon dugo godina. U Zrinjski sam se vratio iz jednog jedinog razloga, a to je da pomognem u radu omladinske škole, ali i da svojim iskustvom pomognem našem prvom treneru i nadam se da će klub imati neku korist od toga. Naša glavna zadaća je stvaranje igrača, posljednjih godina to je bilo malo zapušteno i par godina nemamo niti jednog domaćeg igrača iz omladinskog pogona u prvom sastavu i to je nedopustivo za sredinu kakav je Mostar. Mi u budućnosti u Zrinjskom moramo imati 6-7 domaćih igrača i na tome ćemo intenzivno raditi. Imamo puno ideja koje ćemo pokušati realizirati, a jedna od njih jeste da ćemo pokušati proširiti rad ovih mladih selekcija tako što ćemo u svakoj osnovnoj školi pokušati oformiti košarkašku sekciju koja bi bila pod nadzorom naših trenera.

Na završetku tiskovne je naglašeno da će raditi na igranju utakmica sa jakim protivnicima, te da će se organizirati turneje po regiji gdje će mladi košarkaši stjecati iskustvo igranja sa jakim protivnicima. Danas i sutra također igra se turnir u Đačkom domu na kojemu nastupaju HKK Zrinjski, HKK Čapljina, KK Hercegovac i KK Spars iz Sarajeva.

zrinjski.info