Predstavljamo: Novi igrač HKK Zrinjski Filip Goranović

Jedan od najboljih na parketu bio je novi igrač Zrinjskog  Filip Goranović, i ovim putem ga predstavljamo.

Evo kao prvo se predstavi našim čitateljima?

Zovem se Filip Goranović i doalzim iz Budve(Crna Gora)

Za koje si klubove nastupao u karijeri?

U karijeri sam nastupao za mnogo klubova: Budućnost, Lovćen, Mogren, Hercegovac, Igokea, Slavija i Radnik.

Kako si došao u Zrinjski, tko je nazaslužniji za tvoj dolazak?

U Zrinjski me je preporučio i doveo moj prošlogodisnji i ovogodišnji trener Zoran Glomazić.

Možeš li usporediti Zrinjski sa klubovima u BiH za koje si nastupao?

Zrinjski pamtim još iz dana kad sam igrao za Hercegovac prije 4-5 godina, i tada je to bila veoma jaka ekipa. Također doživio sam bolan poraz od Zrinjskog kao igrač Igokee iz Aleksandrovca baš ovdje u Mostaru kada je Zrinjski slavio sa pola koša. Zadovoljstvo mi je da sam došao u klub koji ima jako veliku ulogu godinama u BiH Premijer ligi.

Protiv Čapljine si bio jedan od najboljih u momčadi, pa koliko si zadovoljan svojom igrom i formom?

Svojom igrom sam zadovoljan generalno jer je to prva utakmica i noge su teške. Nisam iskreno previše očekivao, ali ispostavilo se da se naš težak rad koji je počeo prije nekih 20dana odmah isplatio i veoma lako smo svladali zaista mladu ekipu Čapljine koja nikako nije ekipa za potcjenjivati. Moram napomenuti da je naša ekipa kompletno odigrala na velikom nivou, posebno u fazi obrane gdje smo u prvoj četvrtini primili samo 5 poena. Šansu su dobili skoro svi mladi igrači, i tako će biti i ubuduće pošto Zrinjski zaista ima talentiran mladi kadar.

Evo za kraj još neka poruka navijačima od novog igrača Zrinjskog.

Volio bih kada bi nas publika iz Mostara pratila jer ovi mladi momci zaista trebaju šestog igrača kako bi dokazali i pokazali svoj puni potencijal. Meni je drago da sam u Mostaru i da ću braniti boje Zrinjskog ove sezone, te se nadam veoma dobrom rezultatu. Imamo ambicije, ali idemo korak po korak, ekipa je mlada, treba imati strpljenja za nju pa će i rezultati doći.

HERCEGOVINA.info