‘Ponos Hercegovine’ na Zagreb bez Pilepića: “Široki je najugodnije iznenađenje sezone”

Protivnik je sjajna momčad Širokog koja je još jučer dočekala poraz Union Olimpije u Vršcu čime je osigurala peto mjesto i izravan plasman u drugo po redu Europsko natjecanje.

Stiže i bez ozlijeđenog Frana Pilepića, no neće to zavarati Mrave koji su se pobjedom protiv Cibone koliko toliko napunili samopouzdanjem. Nešto na što je Vlado Androić u najavi utakmice stavio najveći naglasak.

"Mi moramo pokušati uz kvalitetnu igru završiti sezonu u ABA ligi kako bi u što boljem raspoloženju dočekali početak domaćeg prvenstva. Moramo ponoviti entuzijazam i voljni moment koji smo pokazali na utakmici protiv Cibone, pa ćemo uz takav pristup sigurno puno lakše doći do pobjede", pojasnio je.

Nahvalio je srpski trener sutrašnjeg protivnika, ponovivši još jednom sintagmu o "najugodnijem iznenađenju lige". "Široki je najugodnije iznenađenje ovosezonskog izdanja regionalnog natjecanja i čitavu sezonu igraju jako kvalitetno i dobro. Ono što je najvažnije ta je mlada, talentirana i potentna momčad rezultatima i pobjedama potvrdila te kvalitetne igre."

Jedna takva bila je i ona u 13. kolu kada je hrvatski prvak na Pecari ostao na -11 (89:78), hvatajući povremeno i 18 poena zaostatka, pa bi Zagrebaši trebali znati što sve sutra mogu očekivati.

"U jednoj rečenici, Široki nije slučajno najugodnije iznenađenje lige. Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica i to je svima jasno, jednostavno jer nam u goste stiže vrlo kvalitetna momčad", završio je Androić.

Kosarka.org