Poljakinje su predstavile novu modu na košarkaškim parketima

 Poljakinje, dizajn dresova, haljinice
Europske sveučilišne igre zaista su zanimljiv događaj, mladi ljudi sa svih strana Europe sjajno se zabavljaju, pokazuju svoje sportske talente, a mlade Poljakinje su predstavile novu modu na košarkaškim parketima.
Sveučilište u Warsawi zadnjih je nekoliko dana plijenilo pažnju, kako dobrim igrama na terenu, tako i dizajnom dresova. Umjesto klasičnog košarkaškog šorca do koljena i majice bez rukava, ove cure nose uske hlačice poput biciklističkih te dugačku majicu nalik haljini. Magda Kruszynska igračica je poljskog s+Sveučilišta te kaže kako je u ovim dresovima vrlo ugodno.

‘Igram u ovom dresu već nekoliko godina. Na samom početku, kad smo tek dobili ove dresove, mnoge su cure bile skeptične, ali im se svidjelo kad su ga obukle,' podijelila je Magda prve reakcije.

Vrlo je neobično vidjeti ovakav dizajn dresova, ali ne i u Poljskoj.

‘Neki timovi igraju u ovakvim dresovima u našim nacionalnim ligama. Cijelo vrijeme dobivamo upite o njima, pa čak i je li nam neugodno pojaviti se u njima na terenu.'

Možda na prvi pogled za Poljakinje ne bi rekli da mogu na terenu igrati agresivno i čvrsto s obzirom na njihov dizajn koji podsjeća na haljine, one ipak tvrde kako se nikoga ne smije podcijeniti dok utakmica ne krene.

‘Mislim da kupimo simpatije zbog suknji. Također, neke protivnice znaju nas podcijeniti zbog našeg izgleda, a to je onda naša prednost,'­ iskrena je Magda.

Ostaje nam za vidjeti hoće li ovaj novi poljski dizajn dresova zaživjeti i među njihovim muškim kolegama.

sportalo.hr