Pobjedom nad Širokim II košarkaši Brotnja preuzeli vodeću poziciju

Čitlučani su nanizali jedanaest pobjeda u nizu i zasluženo, na početku doigravanja, preuzeli ulogu lidera od košarkaša Viteza. Odličnu igru iz drugog dijela prvenstva košarkaši Brotnja ponovili su i sinoć u prvoj utakmici Lige 4, tako da mlada momčad Širokog II i nije imala šansi za iznenađenje.

Širokobriježani su u prvom poluvremenu pružili dobar otpor (33:28), no početak drugog poluvremena je bio bitno drukčiji. Iskusni Domagoj Pinjuh je u seriji postigao osam poena Brotnja. Pinjuhu su se u nastavku četvrtine priključili Nikola Lesko i Dean Marković tako da je prednost Brotnja nezaustavljivo rasla. Domaći košarkaši treću četvrtinu su riješili u svoju korist s nevjerojatnih 22:4 i deset minuta prije kraja praktično riješili pitanje pobjednika.

Posljednja četvrtina, oslobođena bilo kakve rezultatske neizvjesnosti, bila je prilika za nastup mlađih igrača Brotnja. Čitlučani su na kraju slavili 70:61, a budući da je dva dana ranije Vitez poražen u Mostaru 78:64 Dugandžićevi košarkaši su se probili na prvo mjesto ljestvice.

Najefikasniji kod Brotnja u novoj domaćoj pobjedi ponovno je bio Nikola Lesko sa 32 poena, a sa postignutih 20 poena odlično ga je pratio Domagoj Pinjuh. Uz navedeno treba spomenuti kako su igrači Brotnja, sinoć u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku, nadigrali Široki II bez prvog centra. Zbog lakše ozljede ogled s Širokim II s klupe je odgledao Mario Planinić, ali visoki igrač Brotnja bi trebao biti spreman već za slijedeću utakmicu Brotnja.

Budući da se Liga 4 igra u ubrzano ritmu naši košarkaši će već u ponedjeljak na neugodno gostovanje u Mostar gdje ih čeka momčad Studenta. Studenti igraju jako dobru košarku, dokazali su to i novom pobjedom nad Vitezom, pa sa sigurnošću možemo kazati kako je pred igračima Brotnja težak ispit.

Brotnjo: Buljan, Zovko, I. Marković, D. Marković 8, Barbarić 3, Prskalo 2, Pehar 5, Lesko 32, Ivanković, F. Buntić, Pinjuh 20, I. Buntić.

Široki II: Babić 16, Mikulić, Karačić, Čolak 10, Ćorić 9, Leko, Bevanda 5, Vranješ, Prskalo 2, Brekalo 8, Zubac 6, Sesar 5.

Citluk.ba