Pobjeda SKK Studenta, u debiju poražen Široki II

SKK Student

Širokobriježani su nakon prvog dijela imali prednost od sedam poena, ali su studenti uspjeli u nastavku preokrenuti rezultat u svoju korist i zasluženo slaviti.

Nakon izjednačene prve četvrtine koju su studenti dobili 13:10, drugo razdoblje igre pripalo je Širokom. Gosti su u drugoj četvrtini znalački koristili sve slabosti u igri studenata, kojima je nedostajalo agresivnosti u obrani, dok je u napadu bilo malo raspoloženih košarkaša.

Stečenu prednost Širokobriježani su čuvali sve do posljednje tri minute u trećoj četvrtini. Đerek je sa 6 poena donio studentima poravnanje kod rezultata 48:48.

Nakon tri minute posljednje četvrtine Miličević donosi Studentu prednost 54:50, ali samo tridesetak sekundi kasnije gosti vode 55:54. Zbog prigovora sucima klupa Studenta zaradila je tehničku pogrešku kod rezultata 57:57. No, gosti to nisu znali iskoristili, jer su od četiri slobodna bacanja uspjeli realizirati samo jedno. Na drugoj strani Brekalo, Čavka i Miličević iz kontri postižu lagane poene za vodstvo 61:58. Kada je Miličević minutu i šesnaest sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, bilo je jasno da bodovi ostaju u Mostaru.

Široki je pogodio za 65:60, a zatim je Miličeviću svirana namjerna osobna, što je izazvalo negodovanje oko 200 gledatelja na tribinama dvorane na Bijelom Brijegu. Gosti su realizirati jedno slobodna bacanje, a Miličević sa tri i Brekalo sa dva poena postavili konačni rezultat SKK Student - Široki II 70:61.

Najefikasniji u domaćem sastavu Hrvoje Miličević sa 35 poena.