Planinić: “Široki zaslužuje igrati Final Four”

Ako Široki želi osvojiti četvrtu poziciju, a sigurno da želi, morat će poraziti Budućnost koja je zasad bliža Final Fouru. Crnogorci imaju dvije utakmice manje, no jedna je u Tel Avivu pa ćemo računati samo da je jedna manje.

Bh. prvak ima pobjedu iz prvog međusobnog ogleda i s drugom bi napravio ogroman korak ka završnom turniru. Problem za Široki je, međutim, što Budućnost rijetko gubi u svojoj Morači. Tamo je neporažen prošao samo Maccabi.

"I Radnički je rijetko gubio na svom parketu pa smo ih dobili. Idemo na pobjedu, a ako dobijemo, vjerujem da smo sigurni za Final Four. Istina, bit će teško. Dobra su ekipa i igraju dobro. Ali i mi smo dobri", kaže centar Širokog Darko Planinić koji je prije dva dana protiv Crvene zvezde odigrao najbolju utakmicu u karijeri u ABA ligi.

21-godišnji centar Širokog i hrvatske reprezentacije bio je najbolji igrač svoje ekipe u pobjedi 76:66. Za 22 minute na parketu postigao je 20 koševa uz 65 posto šuta iz igre. Imao je i 12 skokova, od čega pet napadačkih, sve za valorizaciju 27. Statistički mu je to bila najbolja utakmica u njegove tri sezone u Jadranskoj ligi.

"Ako gledamo samo ABA ligu, to mi je bila najbolja utakmica u karijeri. Nadam se samo da neće ostati najbolja", dodaje Planinić.

Tom pobjedom Široki je bodovno prestigao Budućnost na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi na Final Four ABA lige u Tel Aviv, iako crnogorski prvak ima dvije utakmice manje. Peta pozicija koja vodi u europske kupove praktički je osigurana, a nastup na završnom turniru i dalje je jako realna opcija.

"Kada je sezona počinjala, nitko od nas nije očekivao da ćemo biti u gornjem dijelu ljestvice, a kamoli da ćemo imati šansu za Final Four. No, zbog svega dosad što smo napravili, zaslužili smo se tamo naći. Zavrijedili smo nastup na završnom turniru", zaključio je Darko Planinić.

Kosarka.org