Petrović objavio spisak igrača koji će se pripremati za EP u Sloveniji

Na konferenciji za medije u Sarajevu Petrović je kazao da spisak može biti izmjenjen jer još uvijek nije sigurno da će Nedžad Sinanović biti u potpunosti oporavljen za prvenstvo, te bi njegovo mjesto u ekipi mogao zauzeti mladi Jusuf Nurkić.

Na pripreme reprezentacije pozvano je sljedećih 16 igrača: Zack Wright (Spartak), Muhamed Pašalić (Aris), Filip Adamović (Igokea), Nihad Đedović (Alba), Nemanja Gordić (Partizan), Marko Šutalo (Široki), Ante Mašić (Cedevita), Dalibor Peršić (Široki), Adin Vrabac (Spars), Mirza Teletović (Brooklyn Nets), Edin Bavčić (Kaod), Miralem Halilović (Zagreb), Nedžad Sinanović (Valladolid), Elmedin Kikanović (Enisey), Andrija Stipanović (Cremona) i Jusuf Nurkić (Cedevita).

Petrović je naglasio da BiH u Sloveniju ide puna optimizma, nošena odličnom atmosferom koja je pratila igrače kroz cijele kvalifikacije, te igračima koji igraju na vrhunskom nivou u svojim klubovima.

- Kada sam pravio spisak igrača vidio sam momčad koja je u svojim najboljim igračkim godinama. Imamo igrače koji igraju na vrhunskom nivou, a prošle godine stvorena je okosnica ekipe koja može napraviti iskorak u Sloveniji. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh na koji BiH čeka od 1993. godine. Nećemo tražiti alibi, ovi igrači će dati sve od sebe - kazao je Petrović.

Fena