Partizanu je Široki tradicionalno vrlo nezgodan protivnik

HKK Široki, KK Partizan, ABA liga
- Mi smo utakmicu izgubili u prvom dijelu. Tu smo odigrali premekano. Znali smo da je Cedevita bez dvojice vanjskih igrača, Baždarića i Tomasa, i htjeli smo od početka agresivnom igrom na vanjskoj liniji pokušati stvoriti pritisak i doći u egal. No, nismo uspjeli - izjavio je nakon poraza strateg Širokog, Damir Vujanović.

Široki igra dobro na domaćem parketu, zakazali su jedino protiv Budućnosti, dok su svladali Crvenu zvezdu i Union Olimpiju i to su im ujedno jedine pobjede u ovogodišnjoj sezoni. U utakmici sa Cedevitom nije nastupio centar Franko Kaštropil, no oporavio se i igrat će u ovoj utakmici koja jako puno znači igračima Širokog.

Najbolji pojedinci u redovima Širokog u zadnje vrijeme su Amerikanci Coles i Jones koji vuku momčad i čekaju da im se ostali priključe. U zadnjoj utakmici Coles je zabio 13 poena, a Jones je dodao 11. Trener Vujanović dosta ravnomjerno raspoređuje minutažu i Široki će i protiv Partizana igrati sa velikom agresivnošću, pogotovo u defanzivnom dijelu gdje se nadaju iznenaditi favorizirane goste.

- Očekuje nas vrlo teška utakmica. Dobro se zna što Partizan godinama znači za prostore koje pokriva ABA liga. Aktualni pobjednik lige i sudionik Eurolige apsolutni je favorit u ovoj utakmici. Uostalom, o kvaliteti Partizana dovoljno govore njegovi nastupi u Euroligi, gdje su praktično sve utakmice držali u egalu. Partizanovi igrači dobro su se potrošili na posljednjem susretu protiv Fenerbahčea. No, mladi su to igrači, dobro treniraju i ne vjerujem da će umor ostaviti većeg traga na njima - izjavio je Vujanović uoči utakmice i nastavio:

- Svi igrači su zdravi i željni da se nakon tri uzastopna poraza iskupe pred našim navijačima jednom borbenom igrom. Ako odigramo maksimalno borbeno i agresivno, i ako zadržimo koncentraciju svih 40 minuta možemo računati čak i na iznenađenje.

Partizan putuje u Hercegovinu nakon teške utakmice u Euroligi proiv turskog Fenerbahčea koju su izgubili u drugom poluvremenu kada je turska ekipa okrenula minus 8 sa poluvremena. Bila je to vrlo nervozna utakmica u kojoj je Partizanov trener Vujošević zaradio isključenje već na početku drugog dijela. Partizan je imao svoje šanse, no Fener je iskoristio njihovo neiskustvo i na kraju slavio u prepunom Pioniru. Partizan je u zadnjem kolu ABA lige svladao Cibonu u odličnoj utakmici koja je pokazala svu raskoš košarke.

Partizan je u ABA ligi trenutno na omjeru 5-1 i sa eventualnom pobjedom u ovoj utakmici zasjeli bi sami na čelo ljestvice. Igraju u vrlo dobroj formi, a najviše se ističu krilni centar Lauvergne koji igra u zaista odličnoj formi, kao i šuter Terrence Kinsey koji je prvo ime Partizana u posljednjim susretima. Upravo će Lauvergne čuvati jednog od najboljih igrača Širokog, Borisa Baraća koji je najbolji strijelac svoje momčadi.

- Ekipa Širokog igra vrlo organiziranu košarku, gdje su dominantni igrači na poziciji playmakera Jones i drugi Amerikanac Coles. Značajnu ulogu u momčadi imaju i mlađi igrači, ali dovoljno iskusni da podnesu taj teret odgovornosti kao što su Barać i Rikić, a tu je i Bošnjak. Iako najmlađi igrač, već je pokazao u dosadašnjem tijeku natjecanja da može biti i match winner - nahvalio je protivnika Duško Vujošević, trener Partizana i najavio:

- Za nas je Široki tradicionalno nezgodan protivnik, ne samo što su nas u posljednjim godinama dobili nekoliko puta, nego što jednostavno protiv nas na domaćem terenu igraju zaista vrlo motivirano i kvalitetno. Jedino što je sigurno jest da nas čeka jedna teška utakmica, s jedne strane za nas vrlo bitna da ostanemo i dalje u vrhu ABA lige. S druge strane, da i ovaj trenutak kada je u pitanju utakmica protiv Fenerbahčea što prije zaboravimo i da se okrenemo svim onim stvarima koje nas čekaju u daljnjem tijeku sezone, kako u ABA ligi, tako i u Euroligi.

jutarnji list