Pao je i moćni Real! Europa ima istinskog prvaka!


Prošle je godine Olympiacos u finalu u Istanbulu do naslova došao preokrenuvši zaostatak od 19 koševa u posljednjih 12 minuta protiv moskovskog CSKA. Ovoga puta su također preokrenuli susret, ali u ranijoj fazi, budući je nakon prve četvrtine Kraljevski klub vodio 27-10.No, već do poluvremena je pirejski klub spustio na minus (37-41), da bi se u posljednju dionicu ušlo sa izjednačenim rezultatom (61-61). Potom Olympiacos radi dvije serije, prvo 7-0, pa ubrzo potom i 9-0 kojima bježi Realu na dvoznamenkastu prednost.

U reprizi finala iz sezone 1994/95 tako se Olympiacos osvetio Realu za poraz i došao do svog trećeg naslova europskog prvaka, a postali su prva momčad koja je uspjela obraniti euroligaški naslov nakon 2005. godine i Maccabija . Real je pak ostao na i dalje rekordnih osam naslova.

Najbolji pojedinac finala bio je Vassilis Spanoulis s 22 koša (trice 5-9), 6 skokova i 2 asistencije. On je predvodio šestoricu dvoznamenkastih igrača Olympiacosa među kojima je Acie Law ubacio 20, Kyle Hines 12, Kostas Sloukas 11, a Pero Antić i Stratos Perperoglou po 10 koševa.

Kod Reala je najefikasniji sa 21 košem bio Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez je ubacio 17, a Sergio Llull 14 koševa. Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper ostao je bez koša za pet minuta igre uz dvije promašene trice.

Euroliga, Final Four, finale:

Olympiacos - Real Madrid 100-88

za treće mjesto:

CSKA - Barcelona 74-73

sportski.net.hr