Ovo je najbolja momčad u kojoj sam igrao, želimo napraviti nešto veliko

... biti iznenađenje samo za one koji ga do sada nisu gledali. Ili pratili kako igra još od dana u Ciboni, ali i posljednje dvije sezone za Fenerbahče, piše Jutarnji.hr.- Jesam živ, ali jedva - smije se momak, kojeg baš svi u košarkaškim krugovima znaju kao Babu.

- Dobro je što imamo dva dana stanke, svi se možemo malo odmoriti. Pa i ja.

Nakon Slovenije, utakmice u kojoj je Bogdanović odigrao gotovo savršene 42 minute od 45 odigranih, i Bojan se umorio.

Iako to izgleda nevjerojatno za sve koji ga poznaju. Bojan Bogdanović, naime, inače djeluje kao tip koji poslije utakmice još ima snage "preorati njivu".

- Osjećao sam se ja tako i u nedjelju navečer, no, umor me slomio protiv Češke. Tu sam osjetio posljedice Slovenije.

Najbolje utakmice u životu?

- Ne znam baš je li najbolja u životu, ali bez sumnje je najbolja koju sam odigrao za reprezentaciju. Najkompletnija.

U tom grmu leži zec. Bogdanović je u Celju pokazao da nije samo jedan od najboljih napadača Starog kontinenta, već i da - kad zapne - može igrati vrhunsku obranu.

Tijekom prvog kruga "uzeo je skalpove" Markoišviliju i Kelatiju, a Zoran Dragić vjerojatno još sanja onu blokadu na polaganju iz kontranapada.

- Jesam, osjetio sam potrebu da moram više dati u obrani nakon što je otpao Marko Tomas. Bilo mi je lakše s njim jer Marko je u pravilu uvijek čuvao najbolje protivničke napadače, pa sam se ja mogao malo štedjeti kako bih u napadu dao ono što se očekuje. Što se tiče te blokade na Dragiću, stvarno se nisam nadao da ću ga uhvatiti. Ali jesam...

Što Bogdanovića motivira do te mjere da slavi svaki hrvatski koš, svaku obranu? Nije to, naime, njegova karakteristika, inače na parketu djeluje hladno, čak i pomalo nezainteresirano.

- Motivira me uspjeh s reprezentacijom. Svi ga želimo. I jesam, inače sam hladniji, ali kako mogu ostati hladan kad vidim naše navijače na tribinama? Prvenstveno je to motiv, zbog svih ljudi koji su do sada došli, a i zbog onih koji će doći, želimo napraviti nešto veliko na ovom Eurobasketu. Ima tu još nešto. Odavno nisam igrao u boljoj momčadi. Odnosno, ovo je najbolja momčad u kojoj sam igrao, a razlika u odnosu na posljednja dva velika natjecanja na kojima sam igrao za reprezentaciju je u međusobnom povjerenju. Držimo se zajedno, ginemo jedan za drugoga i to je ključ dobrih igara.