Ogorčena obitelj Petrović: Povukli smo Draženovo ime jer ovo je sramota

Radilo se o svojevrsnom hrvatskom košarkaškom Superkupu u kojem su se za pehar borila dva najbolja hrvatska kluba u prethodnoj sezoni, pri čemu su kao kriterij uzimani rezultati svih dobnih kategorija, a na samom su natjecanju igrane utakmice kadeta, juniora i prvih momčadi klubova koji su stekli pravo boriti se za Draženov kup.

"Problemi od prvog izdanja"

"Mi nismo organizatori pa da nekome nešto povučemo. Mi smo samo povukli ime. To što netko nije bio u stanju organizirati taj košarkaški kup, to nije naš problem. Postojali su problemi koji su se vukli od prvog do četvrtog izdanja", rekao je u ponedjeljak Aleksandar Petrović.

Inicijator ovog natjecanja je Željko Došen čija je ideja bila jako dobra, ali je organizacija iz godine u godinu bivala sve lošijom. Kadetske, juniorske i seniorske momčadi Cibone i Cedevite trebale su u nedjelju, 27. rujna odmjeriti snage i najaviti početak nove sezone, ali je kup otkazan samo pet dana prije nego što je trebao biti održan.

"Za dobru odluku nema lošeg tajminga"

"Vaš kolega Zoran Čutura mi je rekao da je dobro što se to raščistilo, ali da je loš tajming. Odgovorio sam mu da nikada nije loš tajming za dobru odluku. Ako će godina neigranja dovesti do toga da se pokroviteljstva nad kupom prihvate Hrvatski košarkaški savez ili Grad Zagreb, pa da bude organiziran na primjeren način, mi to apsolutno podržavamo i spremni smo u tome sudjelovati", zaključio je Aleksandar Petrović.
Za takav rasplet trebat će postići i dogovor sa Željkom Došenom, koji se trenutno nalazi u Egiptu, a koji je ima vlasništvo nad ovim natjecanjem.

Hina