Od sljedeće sezone bh. košarkaška liga imati će 14 klubova

HKK Zrinjski, kosarka

Košarkaška liga BiH sada ima 12 klubova, s tim da se klubovi koji igraju NLB ligu, Bosna ASA BH Telecom i Široki Eronet, priključuju u završnici prvenstva.

"Ono što je važno istaći je da će sljedeće sezone prvenstvo brojati 14 klubova, s tim da će sudionici regionalne NLB lige istodobno igrati i domaće prvenstvo. Predstavnici klubova su se odmah složili sa ovakvom odlukom jer su i oni nazočili sastanku, te smo odmah otklonili dileme o njihovom pristanku. Sigurno će ovakvim potezom domaća liga dodatno dobiti na kvaliteti", kazao je Nihad Imamović, predsjednik Upravnog odbora KS BiH.

Između ostaloga, na sjednici se raspravljalo i o broju stranaca koji će jedna momčad moći imati u svojim redovima sljedeće sezone. "Ne znamo hoće to biti dva ili četiri strana igrača, a to ćemo utvrditi u sljedećih 15 dana. Međutim, pokrenuta je i inicijativa da se košarkaši iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore tretiraju strancima, što do sada nije bio slučaj. I to je način da zaštitimo bh. košarku i pomognemo afirmaciji naših igrača", riječi su Imamovića, a prenose nezavisne novine.