Nova pobjeda košarkaša Čapljine

Unatoč tome što je utakmica završila sa 10 koševa razlike za čapljinske laste, košarkaši Hrvoja Vlašića nisu tako lako došli do pobjede, iako se to očekivalo. Tome u prilog ide i činjenica da su gosti na poluvremenu zaostajali samo jedan koš razlike za domaćim košarkašima.

Od samog početka domaći košarkaši mučili su se sa slaganjem redova u obrani, što su odlično koristili gostujući igrači, koji su u nekoliko navrata odlično presjekli napad Čapljinaca, pa su je rezultat prve četvrtine glasio 25:17 za domaću ekipu. U drugoj četvrtini nastavlja se isti, spori način igre, što je zaista išlo na ruku gostima iz Višegrada, koji su u zadnjim sekundama druge četvrtine ubacili za tri poena, pa se na poluvijeme otišlo sa samo jednim košem razlike za domaću ekipu (rezultat 46:44).

U prvom poluvremenu Čapljince su predvodili Lerić sa 11 i Gligora sa 10 koševa, dok su kod gostiju najbolji bili Marković sa 13 i Bajić sa 11 koševa.

U trećoj četvrtini Čapljinci ipak uspijevaju složiti redove u obrani i poboljšati igru u napadu, što rezultira završavanjem ove četvrtine rezultatom 64:56. Posljednja četvrtina nastavila se istim načinom igre; košarkaši Hrvoja Vlašića uspjeli su zadržat prednost do kraja utakmice istu završiti rezultatom 84:74, ostavši tako neporaženi na domaćem terenu u dosadašnjem dijelu natjecanja.

U redovima Čapljine najbolji su bili Bijelica sa 18, Brkić sa 15 i Gligora sa 14 koševa, dok su goste predvodili Marković sa 19, Bajić sa 15 i Mirković sa 12 koševa.

X. kolo košarkaške Premijer lige BiH

HKK ''Čapljina - Lasta'' - KK ''Varda HE'' Višegrad 84:74

Dvorana: Gradska športska dvorana Čapljina

Gledatelja: 500

Suci: Kralj Dragan, Križanac Mate, Radanović Božidar

Delegat: Lučić Niko

HKK ''Čapljina - Lasta'': Bijelica (18), Zdravković (10), Lerić (11), Brkić (15), Gligora (14), Galić (3), Matić (8), Blažević (2), Petrić (4), Jelčić B. , Jurković, Blažević, Jelčić M.
Trener: Vlašić Hrvoje

KK ''Varda'': Malidžan (6), Marković (19), Krstojević (8), Crnobrnja (10), Mrković (12), Stanić (4), Bajić (15), Đerić, Čubrilović, Mirković, Kajević, Golubović.
Trener: Vidačić Dragoljub

ČAportal