Nekadašnji karataš je najbolji košarkaš BiH

hkk široki
hkk široki

Momčad Širokog osvojila je naslov u teškom nadmetanju s igračima Sparsa iz Sarajeva.

Širokobriježani su nakon silnih i uspješnih nadmetanja u srazu s Bosnom uspjeh nastavili i s drugim sarajevskim klubom, Sparsima, koji svoje utakmice nisu igrali u Skenderiji, već u novoizgrađenoj dvorani na Grbavici.

Pobjeda u finalnom nizu 3:2 donijela je Širokobriježanima deseti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Za taj uspjeh jedan od najzaslužnijih je dvadesetogodišnji Mateo Drežnjak, po mnogima najbolji igrač ovogodišnjega košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Gode mu priznanja

- Gode mi takva priznanja. Ali mislim da je prvenstvo Bosne i Hercegovine Široki osvojio jer je imao više dobrih igrača. U tom naslovu prevladao je kolektivni duh, zajedništvo, odličan trener - kazao je dvadesetogodišnji košarkaš koji je prošao sve mlade uzraste košarkaške reprezentacije Hrvatske, a, između ostalog, osvajao i drugo mjestu na Europskom prvenstvu u svom uzrastu, a kao devetnaestogodišnjak dobio je poziv izbornika i seniorske reprezentacije Hrvatske.

Zanimljivo je bilo kako je Mateo Drežnjak svoj put u sport započeo u karate sportu.

- Otac je htio da se bavim nekim sportom. Počelo je s karateom, ali su me skauti Širokog prepoznali i ja sam, kao i moj brat Darijo, otišao u košarkaške vode i nismo požalili - kazao nam je Mateo.

Nakon ovogodišnjega blistavog izdanja, očekivati je i ponude većih košarkaških klubova za igranjem u njihovim sredinama. Drežnjak još uvijek ima ugovor sa Širokim.

Ponude postoje

- Ponuda ima. No, ja sam vezan za Široki u kojem sam doživio igračku afirmaciju i sa svega 20 godina okitio se naslovom prvaka BiH kada nam je malo tko davao takve izglede za tako nešto. Uz mene, tu je i moj brat, godinu dana stariji Darijo, i drugi suigrači, koji su iznijeli sav teret ovogodišnjega natjecanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Naš daljnji sportski put ovisit će o klubu u kojem smo stekli našu igračku afirmaciju. Mislim kako je Druga regionalna ABA liga, u sadašnjim okolnostima, i naša realnost u kojoj možemo potvrditi kvalitetu koju smo stekli, a u njoj vidjeti koliko uistinu vrijedimo, i je li nam put i viši - kazao je momak koji je za bh. košarkaške prilike obilježio ovogodišnje natjecanje košarkaša, piše Večernji list BiH.