FOTO/VIDEO  NBA liga: Houston je udaljen jednu pobjedu od velikog NBA finala

James Harden , nba, NBA liga , kosarka, James Harden , nba, NBA liga , Houston Rockets, NBA liga , James Harden , James Harden , NBA liga , Houston Rockets, James Harden , James Harden , NBA liga , James Harden
Houston Rocketsi upisali su pobjedu u petoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Golden State Warriorsa te poveli u seriji s 3-2.
Houston je udaljen jednu pobjedu od velikog NBA finala nakon što je u petoj utakmici kod kuće upisao pobjedu 98:94 protiv aktualnih prvaka Warriorsa. Golden State jednostavno nije uspio uhvatiti ritam i već drugu utakmicu zaredom nije bio onaj pravi.

Velike zasluge za pobjedu Rocketsa još jednom idu odličnoj i agresivnoj obrani koja je uspjela nadomjestiti i siromašnu večer Hardena koji je ubacio 19 poena, ali imao poprilično loš šut (5/21 iz igre, 0/11 za tricu).

No, pobjeda Rocketsa imala je i svoju cijenu. Pred kraj utakmice ozlijedio se Chris Paul (20 koševa, četiri trice), koji je morao napustiti igru u posljednjoj minuti zbog problema s preponama. Njegov status za šestu utakmicu zasad je pod upitnikom.

''Htio je biti na terenu i sigurno da je zabrinut...sutra ćemo biti pametniji'', rekao je nakon utakmice Mike D'Antoni.

Warriorsi nakon ovog više nemaju pravo na pogrešku ili će Houston po prvi put nakon sezone 1994./95. ući u finale i ujedno prekinuti dominaciju Golden Statea od tri uzastopna finala.

Kevin Durant zabio je 29 koševa za Warriorse, koji su izgubili petu utakmicu u jednoj seriji doigravanja po drugi put od 2015.

''Nismo bili u ovoj poziciji prije pa je ovo nešto što moramo prokljuviti i dovršiti posao'', izjavio je Stephen Curry koji je zabio 22 poena, ali imao samo 2/8 za tricu.

Draymond Green zabio je otvornu tricu nešto više od minute prije kraja približivši Golde State na samo poen razlike. Harden, koji je dotad bio na 0/10 za tri, promašio je i svoj 11. pokušaj te pružio Warriorsima napad nešto manje od 30 sekundi prije kraja.

Nakon toga, Curry je promašio ''floater'', a Ariza zgrabio skok i pogodio jedno od dva slobodna bacanja, pruživši prvacima još jednu šansu za izjednačenje ili eventualnu pobjedu. Međutim, Draymond Green izgubio je loptu u posljednjem napadu ostavivši svoju momčad bez upućenog šuta, a Eric Gordon je 2,4 sekunde prije kraja bacanjima zaključao utakmicu.