NBA liga: Bogdanović i Hezonja u selekciji svijeta

Bojan Bogdanović
...među najvećim NBA zvijezdama u dvoboju koji će biti odigran u Torontu 14. veljače.
Posljednji put Warriorsi su imali trojicu igrača na All-Staru 1976. godine, kad su ih predstavljali Rick Barry, Phil Smith i Jamaal Wilkes. Uz dvojicu 'ratnika' treneri su u momčad Zapada uvrstili DeMarcusa Cousinsa (Sacramento), Jamesa Hardena (Houston), LaMarcusa Aldridgea (San Antonio), Chrisa Paula (LA Clippers) i Anthonyja Davisa (New Orleans), a početnu petorku koju su izabrali navijači čine Stephen Curry, Kobe Bryant (LA Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City), Kawhi Leonard (San Antonio) i Russell Westbrook (Oklahoma City).

"Ovo je bio moj životni san. Želio sam da se ovo jednog dana dogodi, ali nisam mogao ni zamisliti da će do toga doista i doći", prokomentirao je svoje prvo uvrštanje u All-Star momčad 25-godišnji Draymond Green.

U početnoj petorci momčadi Istoka naći će se LeBron James (Cleveland), Paul George (Indiana), Carmelo Anthony (New York), Dwyane Wade (Miami) i Kyle Lowry (Toronto), a pridružit će im se DeMar DeRozan (Toronto), Jimmy Butler (Chicago), Paul Millsap (Atlanta), Andre Drummond (Detroit), Chris Bosh (Miami), John Wall (Washington) i Isaiah Thomas (Boston).

Momčad Zapada vodit će strateg San Antonija Gregg Popovich, a na klupi Istoka sjedit će sadašnji trener Clevelanda Tyronn Lue koji je bio pomoćnik smijenjenom Davidu Blattu. Utakmica će biti odigrana 14. veljače u Air Canada Centreu u Torontu, gdje će dvije večeri ranije, 12. veljače, hrvatski reprezentativci Bojan Bogdanović i Mario Hezonja zaigrati u selekciji Svijeta protiv selekcije američkih igrača u sudaru momčadi sastavljenih od košarkaša koji su novaci ili igraju svoju drugu sezonu u NBA ligi.