NBA Finale: Lakersi bolji od Celticsa

Večeras su u Los Angelesu u prvoj od mogućih sedam utakmica serije Finala NBA, Lakersi nadigrali goste iz Bostona sa 102:89. Presuđujući faktor je bio drugi najbolji igrač moderne košarke, a vrlo vjerojatno i drugi svih vremena.Završio je susret sa 30 koševa, 7 skokova i 6 asistencija.

 

Utakmica je počela oštro, sa duplom tehničkom za Piercea i Artesta koji nisu mogli odoliti bespotrebnom koškanju, koje vuče korijene kroz njihove karijere. Artest je već duži period poznat kao jedan od najboljih braniča NBA lige, a Pierce kao ofanzivni guru. Tehnička je smirila strasti, te pomalo ublažila pritisak obrana sa obje strane, sve do kraja prve četvrtine .

 

Od prve stanke pa do kraja, Boston je izgledao prisutan, ali uspavan. Svaki put kada bi pokazali znake buđenja, Bryant bi aplicirao blagi nokaut i tako sve do kraja.

 

Ova serija susreta je sve, samo ne završena. Boston ipak ima tri i pol (wallace) igrača koji su si osigurali košarkašku vječnost, i jednog Rondoa koji je danas bolji od sviju njih. Karijere velike trojke (i pol) su na zalasku, tako da smo realni u poređenju kvalitete njih i Rondoa, mada on ima šansu stvoriti svoj mit. Svim Bostoncima bi ovo bio drugi prsten, dok bi Kobiju bio peti.

 

 

 

Željko L.