NBA Finale: Boston Celticsi izjednačili

 

Prva četvrtina je proletila skoro bez stanke, bez prekršaja ili neke velike obrane. Završilo je 7 razlike u korist iskusnijeg Bostona. Sa 11 minuta u drugoj Garnett je dobio treći faul i sjeo, a do kraja to nije mogao otresti. Ray Allen je pogodio sedam trica za redom, prije nego što je promašio prvu, sve u prvom poluvremenu koje je završio sa 27 koševa. Taj niz je u tom trenutku izjednačio NBA rekord ya utakmicu finala, koji su držali Scottie Pippen (Chicago) i Kenny Smith (Houston). Unatoč Allenovim majstorijama poluvrijeme je završilo sa 7-0 nizom Lakersa, što je ublažilo vodstvo Bostona na 6 razlike - 54:48.

 

U treću su Lakersi ušli puno odlučniji, te izjednačili, ali kroz cijelu četvrtinu su se smjenjivala vodstva. Ray Allen je nastavio niz kada je pogodio jednu od dvije trice, tako postavivši novi NBA rekord od 8 trica u susretu u okviru finalne serije.
 

Na samom početku zadnje četvrtine, sa jedanaest minuta do kraja, Bryant je dobio svoj peti prekršaj, sa deficitom od četiri koša. Trener Jackson se kockao, dozvolivši Bryantu da ostane na parketu, kako je to igrač tražio, no dvije minute docnije, nakon tajmauta, Kobe je ostao na klupi. I ta odluka je promjenjena nakon samo dvije minute, Kobe se vraća i odmah postiže dva plus jedan da vrati Lakerse u vodstvo.
 

Između majstorija velikih majstora, skoro neopaženo se provukla najbolja predstava večeri, autora Rajon Rondoa. Krajnja statistika je bila 19 koševa, 12 skokova i 10 asistencija. Tih 12 skokova su bili najvisi saldo utakmice nitko nije imao niti 10, a on je inače drugi najniži igrač svoga tima. Zadnjih 4 do 5 minuta su bile čista dominacija mlade zvijezde koji je na svojim leđima odveo Celticse natrag u Boston sa podijelom prvih par susreta.


Željko L