NBA: Bender i Sunsi iznenadili Spurse

Dragan Bender, NBA liga , nba, Dragan Bender, košarkaš, NBA liga , NBA liga , Dragan Bender, Dragan Bender

Bender je proveo gotovo čitavu četvrtu četvrtinu na parketu, a upravo u tom razdoblju su Sunsi zaostatak od 80:85 pretvorili u neočekivanu 108:105 pobjedu. Devetnaestogodišnji rookie je ukupno igrao 20 minuta i za to vrijeme postigao po šest koševa i skokova (šut za dva 0-1, trica 2-3) uz jednu asistenciju, a u završnim je minutama nekoliko puta uspješno skočio u obrani.

Sunse je do pobjede vodio Devin Booker sa 39 ubačaja, dok Spursima nije bilo dovoljno niti 38 poena Kawhija Leonarda. S omjerom pobjeda i poraza 13-27 Sunsi su i dalje pri dnu lige, dok su Spursi sa 31-9 druga momčad Zapadne konferencije i čitavog NBA-a, odmah iza Golden State Warriorsa.

Drugi hrvatski rookie u NBA ove sezone Dario Šarić je s Philadelphia 76-ersima pretrpio još jedan poraz, ovoga puta su ih na svom terenu svladali Washington Wizardsi sa 109:93, a Šarić je za 25 minuta provedenih na parketu ubacio devet koševa (šut za dva 1-2, trica 2-5, slobodna bacanja 1-2) uz četiri skoka i po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Sixersi su puno bolje otvorili utakmicu, brzo stekli i 13 poena prednosti koje su držali sve do sredine druge četvrtine. No, tada je uslijedio veliki pad u njihovoj igri, domaći su ih do poluvremena uspjeli dostići, a zatim na samom početku treće četvrtine i stvoriti vlastitu prednost od 15 razlike pa više nije bilo povratka za goste.

John Wall je sa 25 koševa te po sedam skokova i koševa bio najzaslužniji za novu pobjedu Wizardsa koji su sada na omjeru 20-19, dok je Jahlil Okafor sa 26 pogodaka i devet skokova predvodio Sixerse koji su pali na omjer 12-26.

Utah je do pobjede kojom se zadržala na vrhu skupine Northwest stigla zahvaljujući Gordonu Haywardu koji je postigao 23 koša i Rudyju Gobertu koji je sakupio po 19 poena i skokova, dok je Elfrid Payton bio nadomak "triple-double" učinka kod Magica sa 28 ubačaja i po devet skokova i asistencija.

Clippersi su vrlo brzo izgradili veliku prednost protiv Lakersa, a istaknuli su se DeAndre Jordan sa 24 poena i 21 skokom i Chris Paul sa 20 pogodaka i 13 asistencija, dok je Lakerse predvodio Jordan Clarkson sa 21 košem.

Hina