Najbolji junior Europe bi rado na posudbu u HKK Široki, klub razmišlja

Međutim, tu nastaju problemi. I Cibona i Cedevita više su nego zanimljivi Šarićevim zastupnicima, no prema pisanju pojedinih medija oba trenera, Veljko Mršić i Božo Maljkovićnisu zainteresirani preuzeti taj rizik.

Naime, obojica su u svojim klubovima obvezani rezultatom i nije im u interesu dobiti talentiranog, ali nedovoljno izgrađenog igrača, kako bi ga razvijali i od kojeg bi plodove ubirao drugi klub.

Stoga se odnedavno u opticaju pojavila nova sredina za koju Šarićevi zastupnici misle da bi bila idealna. Navodno Šarićevi zastupnici, njegov otac Predrag Šarić i menadžer Robert Jablan, smatraju kako bi za njegov razvoj bilo najbolje da iduću sezonu odrade u Širokom.

Tamo bi mladi Dario odigrao sezonu u jakoj ABA ligi, u momčadi koja nije bez ambicija i kod trenera Ivana Velića koji je od Pilepića, Ramljaka, Planinića, Šakića, Bilinovca, Naletilića i Peršića napravio igrače za seniorske reprezentacije, interesantne velikim klubovima poput Bilbaa, Cibone, Maccabija ili CSKA.

I to je još jedan kompliment za najtrofejniji bh. klub, jer nije mala stvar kada ti se nudi najtraženiji mladi košarkaš u Europi. No, i Široki ima svoje interese, a pitanje je poklapaju li se sa Šarićevim. Iako je Dario Šarić polivalentan igrač, on je ipak kao prvo krilni igrač, a takvih Široki ima sasvim dovoljno (Ramljak, Šakić, Peršić, Barać). Treneru Veliću najmanje što treba je prevelika konkurencija i kvarenje kemije u momčadi.

Drugo, njegov novi poslodavac je Bilbao i ugovor koji je Šibenčanin tamo dobio vjerojatno nije mali. Prvi čovjek Širokog Ante Suton za naš portal priznaje da je od Šarićeve strane bilo kontakta, ali da je još uvijek sve u domeni pregovora.

"Javio nam se Jablan i predložio mogućnost posudbe kod nas. Odgovorili smo da moramo prvo vidjeti kakvi su uvjeti i kakve bi obveze na sebe preuzeli. Svakako da je takav igrač zanimljiv, ali nećemo trčati pred rudo", kazao nam je Suton.

Uskoro ćemo vidjeti hoće li se ponoviti situacija kao s Mario Delašem prije par godina. Podsjetimo, tada je Delaš bio najbolji mladi igrač Europe i spominjao se njegov dolazak na posudbu iz Širokog, prije nego bi otišao u litavski Žalgiris. Međutim, od toga nije bilo ništa.

Kosarka.org