Na vrućem Čapljinskom parketu pao i HKK '' Široki HT Eronet ''

Iako su gosti došli očekujući laku pobjedu nad ekipom Čapljine, naišli su na zaista tvrd kamen. Ovoga puta u ekipi Čapljine sve se poklopilo: ekipa je zaista igrala kao kolektiv, u koš su upadale sve ključne lopte, navijači su bodrili ekipu gromoglasnije nego ikada, a Patrioti pjevali glasnije i srčanije nego u dosadašnjim utakmicama.

Utakmica je od prvog trenutka bila tvrda, a i jedna i druga ekipa pokazale su veliku želju za pobjedom u ovoj kup utakmici. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35-35. U drugom poluvremenu ekipa Čapljine bila je puno bolja; treća četvrtina također završava neriješenim rezultatom, a u četvrtoj četvrtini Čapljinci ubacuju u petu brzinu i ostavljaju ekipu Širokog daleko iza sebe.

Utakmicu je obilježilo ne nekorektno i nesportsko ponašanje Grgata, koji je nastupio sa mnogim psovkama i uvredama sudačkom kolegiju, što na čuđenje cijele dvorane, nije imalo za posljedicu nikakvo sankcioniranje.

Najviše koševa u redovima Čapljine postigli su Raguž (19), Brkić (16), Galić (13) i Baković (13), dok su u redovima Širokog Brijega najbolji bili Mason (15), Puljko ( 14) i Štemberger (11).

Zaista je bilo predivno i emotivno vidjeti ozračje koje je vladalo u dvorani, od navijanja, pjesme, bodrenja svoje momčadi. Čapljinska košarka pokazuje da je i dalje ono što je nekada bila: jedan od boljih košarkaških gradova u cijeloj državi.

Zdravko Jakiša | ČAportal