Mostarac Bogdanović je s 25 koševa predvodio Fener do pobjede

Košarkaši Fenerbahçea teže su od očekivanog došli do druge pobjede u Topu 16 Eurolige. U gradskom derbiju u sklopu 7. kola skupine F svladali su Beşiktaş sa 78-72 na krilima našeg Bojana Bogdanovića, pišu 24sata.hr.

Beşiktaş je vodio većim dijelom utakmice i to ponajprije zahvaljujući sjajno odigranoj drugoj četvrtini koju je riješio u svoju korist s 27-13. U posljednju je četvrtinu aktualni turski prvak ušao s prednošću 55-48, ali nije izdržao. Fener je tri i pol minute prije kraja poveo sa 67-66 i u neizvjesnoj završnici došao do pobjede. Beşiktaş je, pak, i nakon sedam kola ostao bez slavlja u drugom krugu Eurolige.

Bogdanović je za Fenerbahçe igrao 36 i pol minuta i ubacio 25 koševa kojima je dodao i jedan skok te tri asistencije. Iskoristio je šest od deset pokušaja za dva poena, dva od četiri za tricu i sedam od osam iz slobodnih bacanja, a utakmicu je okončao sa sjajnim valorizacijskih indeksom 29. I kod gostiju je najbolji strijelac bio hrvatski reprezentativac. Damir Markota je ubilježio 15 koševa (dvica 2-3, trica 2-5, slobodna bacanja 5-5) i pet skokova.
Europski prvak prejak za sjajni hrvatski dvojac

Sjajna izvedba dvojice hrvatskih košarkaša nije bila dovoljna Himkiju da dođe do pobjede u 7. kolu drugog kruga Eurolige. Europski prvak Olympiacos je kao gost slavio s 87-82.

Ruski je klub na poluvremenu imao osam koševa prednosti (43-35), vodio je i na kraju treće četvrtine (60-54), ali zadnju je dionicu odigrao vrlo slabo. Grci su pogađali sve što su zamislili, riješili posljednjih deset minuta u svoju korist s 33-22 i nanijeli Himkiju prvi ovosezonski domaći poraz.

Po 19 su koševa za Olympiacos postigli Kyle Hines i Vasilis Spanoulis, a ovaj potonji je dodao i sedam asistencija. Kod domaćih je briljirao hrvatski dvojac, ali ovaj petak to nije pomoglo.

Krešimir Lončar je za 21 i pol minutu igre ubacio 19 koševa, te skupio devet skokova i jednu asistenciju. Za dva poena je gađao 8-13, a trice 1-1. Zoran Planinić je dvoboj zaključio s double-double učinkom: upisao je 17 poena, šest skokova i čak 13 asistencija za 38 minuta na parketu. Pogodio je sedam od 11 šutova za dvicu, trice mu nisu išle (0-4), a s crte slobodnih bacanja je gađao 3-6. Osim hrvatskih aduta, sjajan je u dresu Himkija bio i Paul Davis s 20 koševa i devet skokova.

I Himki i Olympiacos nakon sedam kola Topa 16 imaju po četiri pobjede i tri poraza.
Euroliga, 7. kolo, skupina F:

Himki - Olympiacos 82-87

Fenerbahçe - Beşiktaş 78-72