FOTO/VIDEO  Moskovski CSKA pobijedio Minnesota Timberwolvese

CSKA Moskva, utakmice između NBA i europskih klubova, Teodosić, Derrick Williams, Maccabi iz Haife, Toronto, LA Clippersi, nba, Sacramenta
Predvođeni sjajnim Teodosićem Euroligaši su pobijedili predstavnika NBA lige u produžetku 108:106. Igrano je još sedam utakmica.
Tek drugi put otkako se igraju utakmice između NBA i europskih klubova dogodilo se da su Europljani slavili na američkom tlu. CSKA Moskva pobijedila je Timberwolvese u Minneapolisu i ubilježila već treću pobjedu protiv NBA protivnika.

Sedam sekundi prije kraja "regularnog" dijela Teodosić je pogodio slobodna bacanja za 96:96 i uveo utakmicu u produžetak. Tamo je ruska momčad sačuvala koncentraciju i sačuvala pobjedu 108:106.

Teodosić je završio susret s 26 poena i sedam asistencija, a čak osam igrača ruske momčadi ubilježilo je dvoznamenkast broj poena. Kod Timberwolvesa je najbolji bio Derrick Williams s 21 poenom i devet skokova, Kevin Martin je ubacio 16.

U drugom američko-europskom dvoboju nije bilo nimalo neizvjesnosti. Za prvaka Izraela Maccabi iz Haife prejaka je bila jedna od najlošijih momčadi Phoenix Sunsi, koji su zabilježili gotovo sigurno najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Čak 41 razlike - 130:89.

Sunsi su se 48 minuta poigravali s nedoraslim protivnicima, a predvodili su ih razigravači Eric Bledsoe s 22 i Goran Dragić sa 16 ubačaja.

Monta Ellis debitirao je u dresu Dallas Mavericksa, ali nije pomogao svojoj novoj momčadi da izbjegne poraz od New Orleans Pelicansa. Iako su igrali bez Erica Gordona i Tyrekea Evansa, sjajna partija Anthonyja Davisa (25 poena, sedam skokova) i bljesak Briana Roberetsa u posljednjoj četvrtini (svih 17 ubačaja u tom periodu) osigurali su Pelikanima pobjedu 94:92.

U preostalim susretima Toronto je pobijedio u Bostonu 97:89 (Gay i Hansbrough po 17 - Gerald Wallace 16), Miami je uz 21 poen Bosha pobijedio Atlantu 92:87, Chicago Memphis 106:87. LA Clippersi su pobijedili u Portlandu 89:81, a Golden State Warriorsi uz 23 poena Stepha Curryja i 13 skokova Davida Leeja uvjerljivo slavili protiv Sacramenta 94:81.

Izvor: hrsport.net