FOTO/VIDEO  'Monstruozni' LeBron i Cleveland prvaci NBA lige

Golden State Warriors, Kyrie Irving , lebron james, NBA liga , lebron james, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers , lebron james, Kyrie Irving , NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, Cleveland Cavaliers , Boston Celtics, Kyrie Irving , Clevaland Cavaliers, lebron james, NBA liga , NBA liga , Kyrie Irving , lebron james, NBA liga

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 93:89

Pobjedom 93:89 protiv Golden State Warriorsa u sedmoj (odlučujućoj) utakmici velikog finala Cleveland Cavaliersi su postali novi NBA prvaci, po prvi put u povijesti kluba. Ujedno, prvi je ovo put poslije 52 godine da grad Cleveland ima prvake u bilo kojem od četiri velika profesionalna sporta u SAD-u (košarka, hokej, bejzbol, američki nogomet), od trijumfa nogometaša Cleveland Brownsa u NFL-u 1964.

Nakon što su gubili od 3:1 u seriji do četiri pobjede, Cavsi su postali prva momčad ikad u NBA ligi koja je u bitci za naslov prvaka to nadoknadila. Njihov uspjeh još je vrijedniji zbog činjenice da su dvije od te tri pobjede ostvarili u gostima, u Golden Stateovoj Oracle Areni.

Cleveland je sinoć imao dvojicu junaka - LeBrona Jamesa koji je ostvario triple-double i treći put u karijeri je proglašen za MVP-a finala (nakon 2012. i 2013.) te Kyriea Irvinga, čovjeka koji je sjajno sekundirao Jamesu.

James, koji je ispunio obećanje dano po povratku iz Miamija prije dvije godine da će u svoj grad donijeti naslov prvaka, imao je učinak od 27 koševa, 11 asistencija, 11 skokova, tri blokade i dvije ukradene lopte. Irving je ubacio 26 poena, uz šest skokova.

Odličan je bio i Kevin Love s 19 koševa, 14 skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.