Mihovil Nakić vd predsjednika Cibone, i Marin Rozić u UO

Iako su igrači i djelatnici iz Savske pozvali članove Upravnog odbora da podnesu ostavke, to nije učinjeno, već će Upravni odbor pustiti da o tome odluči Skupština 16. prosinca do kada će Nakić i obavljati novu funkciju.

Na sjednici su prihvaćene i ostavke članova Izvršnog odbora Vlatka Previšića, Borisa Lalića i Branka Lampla, kao i Lalićeva ostavka na dužnost dopredsjednika kluba. Umjesto njih u Izvršni odbor Cibone izabrani su Ivan Lažeta, Rozić i Nakić.

Novi Izvršni odbor pozvao je Grad Zagreb da delegira svoje predstavnike za buduće članove tijela upravljanja Košarkaškim klubom Cibona.

Do sinoćnje sjednice Upravnog odbora Cibone došlo je nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju ponovio da u Ciboninu blagajnu neće uplatiti nijednu lipu sve dok cijela uprava ne podnese ostavku. Ustvrdio je da je Cibona jedini klub koji ilegalno posjeduje prostorije te da se protupravno uknjiženi prostori moraju vratiti Gradu. Igrači, koji se od 5. prosinca nalaze u štrajku i svi djelatnici kluba podržali su Bandićev stav te su također zatražili smjenu Upravnog odbora.

Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub već duže se vrijeme nalazi u teškoj financijskoj situaciji budući da, prema pisanju medija, duguje oko 60 milijuna kuna. Igrači već duže vrijeme ne primaju ugovorene naknade, a zaposlenici, uz izuzetak tehničke službe, više od devet mjeseci ne primaju plaće.

(Fena)