FOTO  Mihaela Knezović: Igranje za Zrinjski prioritet mu je u životu

Mihaela Knezović

Pred Plemkinjama je utakmica sa Tešnjom, te smo o tome porazgovarali sa Mihaelom Knezović košarkašicom ŽKK Zrinjski 2010.

Za početak možeš li nam prokomentirati prvi nastup ŽKK Zrinjski 2010 u A1 košarkaškoj ligi i pobjedi nad Bugojnom?

Prva utakmica je prošla bolje nego što smo očekivale. U utakmicu smo ušli sa malim strahom zbog iskusnijih protivnica, ali kroz tijek utakmice smo se sabrali i uzeli konce u svoje ruke. Iako neki segmente u igri nismo uspjele realizirati, zadovoljni smo sa ishodom.

Kakvi su osjećaji kod igračica nakon te velike pobjede u premijernom nastupu u A1 ligi?

Puno nam je značila ta pobjeda. Naravno to je velik poticaj za dalje. Dobili smo vjetar u leđa i nadamo se da ćemo biti još i bolje.

U posljednjih nekoliko godina ženska košarka izuzetno napreduje u Mostaru? Dijeliš li to mišljenje?

Svakako da dijelim to mišljenje. Trudimo se da stvorimo jak sportski kolektiv sa svim selekcijama počevši od mini basketa do seniorki. Velik je uspjeh imati toliko malih sportskih nada u ovim uvjetima rada.

U biti kako je trenirati košarku u nedostatku pravih uvjeta koji imaju sve vaše suparnice?

Što se tiče uvjeta, suvišno je vraćati se uvijek na istu temu vezanu za to u gradu Mostaru. Ali se nadamo da će se situacija vremenom popraviti. I bez obzira na uvjete, ljubav prema košarci ne može baš lako iščeznuti.

Što u biti konkretno za tebe znači igranje za Zrinjski 2010?

Iako nisam iz Mostara, vrijeme provedeno ovdje je učinilo da Zrinjski 2010 postane moj drugi dom. Kao i moje suigračice moja druga obitelj. Tako da mi igranje za Zrinjski 2010 postao prioritet u životu.

Dobri rezultati ŽKK Zrinjski 2010 su rezultat dobrog odnosa igračica sa trenericom? Koliko vam znači taj dobar odnos?

Kao što sam spomenula ranije, glavni odgovorni da se osjećamo kao jedna velika obitelj je naša trenerica. Osim što je stvorila veliki sportski kolektiv, osnažila je naše odnose. I uvelike nam znači taj odnos s njom.

Slijedi drugo kolo i utakmica protiv Tešnja. Kakve su tvoje prognoze?

Za utakmicu se dobro pripremamo, nećemo ishod predviđati unaprijed. Ali mogu reći da su moje prognoze vrlo pozitivne. I nadamo se pobjedi.

Imaš li za kraj neku poruku našim čitateljima.

Željela bih im poručiti da nas podrže u ovom velikom koraku. Velikom, ne samo za naš klub, već i za grad Mostar.

HERCEGOVINA.info