Mario Primorac: Ne gubim nadu, ali ne znam kako dalje

Mario Primorac

... problema i zakašnjelih, očajničkih poteza mijenjanja klupske politike i rekonstruiranja kompletne ekipe u nastojanju da se klub spasi ispadanja.

Unatoč velikom zaostatku, sve do posljednjeg poraza od Građanskog (73:57) svi oko kluba su vjerovali da to mogu i napraviti, ali igra kakvu je ekipa trenera Marija Primorca pokazala prošle subote ne pruža nimalo optimizma da bi se takakv rezultat zaista mogao ostvariti, bez obzira što za to još uvijek postoje teoretske šanse.

- Ne znam kako dalje... Ne gubim nadu, ali sa ovakvom igrom ne možemo napraviti ništa. Razočaran sam, jer smo sve napravili u pripremi utakmice, ali to nije bilo dovoljno, rekao je za avazov sport trener Čapljine Mario Primorac.

Nova ekipa je imala samo ulogu neuspješnog spasitelja nakon loših izbora rukovodstva napravljenih još prošlog ljeta, a kao posljedica bi se moglo ispostaviti ispadanje iz bh. košarkaške elite poslije pet prvoligaških sezona, od kojih su četiri bile vrlo uspješne.

Poraz i igra protiv Građanskog nametnula je pitanje za čelnike što dalje uraditi jer je očito da se ekipa sa pet iskusnih stranaca sigurno kreće prema nižem rangu i samim tim zahtjeva radikalne rezove.

- Neki igrači ne mogu podnijeti psihološki pritisak i odigrali su katastrofalno. U svim opcijama smo računali na pobjedu protiv Građanskog tako da sada sva naša dosadašnja kalkulacija pada u vodu, kazao je Primorac.

Podbacili su oni od kojih se najviše očekivalo. James Lewis je djelovao kao neraspoloženi basket rekreativac, James Wright ionako nije proigrao, Darko Matić je prethodno zavrao jednom dobrom utakmicom, a centar Ilija Milutinović i ovoga puta nezasluženo tratio minutažu ispred perspektivnih domaćih visokih igrača.

Soliranje Alexandera
U bezizdejnoj igri ostalo je soliranje Kwameja Alexandera, ali njegov učinak (21 p, 11 s) nije dugo držao Čapljince u nadi.

- Naša prva dva šutera (Lewis i Matić op.a.) su zajedno gađali trice 2 od 15 i mislim da to dovoljno govori. Nesigurnost i strah su nam se uvukli pa u napadu nismo mogli ništa pogoditi, komentar je Marija Primorca.