Mario Petrić: Zrinjskom je mjesto u vrhu

U ovoj sezoni Mario dobija sve veću minutažu, a trener Zelenika ima puno povjerenje u svog kapetana. Evo što je nakon tri odigrana kola u ovogodišnjem natjecanju za naš portal kaže mladi Petrić.

Kao prvo kako ocjenjuješ prva kola lige 12?

-Prva kola pokazuju kako nijedna utakmica neće biti laka, svi su tu negdje, samo se Čapljina izdvojila na vrhu. U svaku utakmicu morate ući maksimalno motivirani da biste je pobijedili, bilo kući ili u gostima. Najbolji primjer za to je pobjeda Radnika nad Bosnom.

Da li je Zrinjski mogao napraviti više pogotovo u utakmici sa Servitiumom, ali i sa Čapljinom?

-Naravno da smo mogli napraviti više, protiv Servitiuma smo izgubili doslovno u zadnjoj sekundi, dok smo i sa Čapljinom igrali egal utakmicu do samog kraja. Da smo imali samo malo koncentracije i sreće u završnici, obje utakmice bi otišle sa našu stranu, ali što je tu je iz ove kože ne možemo. Preostaje nam koncentrirati se na Radnik i tamo pokušat doći do pobjede.

 Po tebi gdje je danas Zrinjski najtanji?

-Po mom mišljenju nigdje nismo tanki, na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. Imamo najjaču centarsku liniju u ligi i to moramo koristiti više u sljedećim utakmicama.

Kako si zadovoljan svojim igrama?

-Svojim igrama sam zadovoljan,ali se uvijek može bolje, pogotovo u obrambenom dijelu. Trener mi vjeruje, a ja ću pokušati svaku minutu koju dobijem na najbolji način iskoristiti.

Dvorana je napokon punija, kako se osjećate vi igrači kada igrate pred punim tribinama?

-Najljepši osjećaj za svakog sportaša, ne samo košarkaša je kada su pune tribine i kada publika navija za vas. Gledatelja je sve više i to mi je drago,a na nama je da im se odužimo borbenom i što boljom igrom.

Realno gdje je mjesto Zrinjskom u ovoj sezoni?

-Realno gledajući, nama je mjesto u vrhu, a to znači ulazak u Ligu 6. Krasi nas spoj iskustva i mladosti i sigurno kad se još više uigramo da ćemo biti opasniji.

Slijedi gostovanje kod Radnika, kakva su tvoja očekivanja?

-Radnik je veoma nezgodna ekipa,što su i pokazali u zadnjoj utakmici kad su pobijedili Bosnu. Odlična su domaćinska ekipa, i znamo da nam neće biti lako, ali mi tamo idemo dati sve od sebe i naravno pobijediti.

 Nešto za kraj našim čitateljima?
-Poručujem čitataljima da nastave pratiti Zrinjski,kako u košarci, tako i u ostalim sportovima, i nadam se da ćemo sve svi na kraju sezone radovati uspjesima Zrinjskog.

hercegovina.info