Marin Rozić: Momcima treba skinuti kapu za igru i zalaganje unatoč teškoj financijskoj situaciji

rozic cibona, Marin Rozić

1. Kao prvo ono što nas najviše zanima jeste ozlijeda. Kakve su prognoze i kada je realno očekivati povratak na parket?

A evo na utakmici protiv Partizana desila mi se ta neugodna ozljeda Ahilove tetive. Točnije parcijalna ruptura ahilove tetive. Dva dana nakon utakmice operirao me u Zagrebu doktor Elabdjer inače jedan od najcijenjenih europskih stručnjaka za ozljede Ahilove tetive. Zahtjev nije bio kompliciran, tako da je pod lokalnom anestezijom trajao svega nekih 15-ak minuta.
Sad mi slijedi pet(dva i pol su već prošla) tjedana u longeti i nakon toga već krećem sa određenim terapijama i jačanjima.

Realno je očekivati da za nekih pet mijeseci od ozljede ponovo budem spreman igrati utakmicu ali najbitnija stvar od svega je ta da nakon što tetiva zaraste i odradim kompletnu rehabilitaciju neću imati nikakvih posljedica. Dakle tetiva će biti iste kvalitete kao i prije.

2. Tebi kao kapetanu sigurno je bilo najteže u svim ovim previranjima sa Upravom oko plaća. Kako si to sve podnio i jeste li uspjeli u svojim nakanama?

Pa definitivno je da ove sezone Cibona ima velikih financijskih problema i da je biti kapetan u takvom razdoblju dosta nezahvalna uloga ali eto mene je zapala.
Još uvijek igračima nije isplaćen novac koji im se duguje, ali igrači su mišljenja da eventualni štrajk ne bi ništa dobro donio samo bismo mogli upropastiti do sada osvarene rezultate tako da smo odlučili gurati još neko vrijeme na ovaj način i nadati se da će se ipak nešto pokrenuti što se tih financija tiče.

3. Usprkos svim tim problemima Cibona je sjajna u NLB Ligi, a evo i prošlo se dalje u euro ligi. U čemu je tajna dobre igre i rezultata?

Cibona je vodeća u NLB ligi,izboren je TOP16 EUROLEAGUE! Do sada u sezoni se jednostavno nije moglo više napraviti. Mislim da rezultat sam govori za sebe i da momcima treba "skinuti kapu" jer unatoč teškoj financiskoj situaciji profesionalno izvršavaju svoje obveze,"ostavljaju srce na terenu" i postižu odlične rezultate.A tajna je u jednom zajedništvu i iznimnoj borbenosti koja krasi ovogodišnju Cibonu i karakterima igrača koji bez obzira što nisu plaćeni igraju maksimalno.I ja kao kapetan mogu reći da sam iznimno ponosan na ovu sezonu i na suigrače i da mi nikad nije bilo ljepše igrati košarku.

4. Kako se slažeš sa trenerom i kakav je status Verdrana Princa?

Pa što se tiče odnosa s trenerom, ja bih rekao da je to jedan korektan, normalan odnos između jednog trenera i kapetana ekipe. Nismo imali većih problema.
A zbog Vedrana mi je žao to što se desilo i što je raskinuo ugovor ali eto jednostavno nekad je to jedino riješenje. Al ne bojim se ja za njega. On je dobar igrač. Profesionalac i uvjeren sam da neće proći puno vremena dok pronađe novi klub.

5. Koji je domet ove današnje Cibone?

S obzirom na događanja oko kluba i financisku situaciju svaka pobjeda je izniman uspjeh. A uz malo sreće uvjeren sam da se može osvojiti NLB liga,a dalje od TOP-a 16 uz ovakvu situaciju u klubu, realno je teško očekivati.

6. Koga smatraš za najvećeg rivala u borbi za NLB Ligu?

Definitivno najveći rival za osvajanje NLB lige je Partizan. Tu je i jako dobri Hemofarm. Al rekao bi da će puno ovisiti i o mjestu održavanja završnog turnira.

7. Reprezentacija Hrvatske, kako dalje i kada konačno možemo očekivati neku medalju sa velikih takmičenja?

Nakon dugog niza godina smo na Svjetskom prvenstvu i treba gledat pozitivno na tu činjenicu. Imamo novog izbornika, najavljeno je pomlađivanje reprezentacije i ja vjerujem da će Hrvatska već na Europskom prvenstvu u Litvi 2011. godine biti među najozbiljnjim kandidatima za medalju.

8. Neizbježno pitanje pratiš li sport i košarku u rodnom gradu i tvoj sud o tome?

Naravno da pratim Zrinjski i veselim se svakom njihovom uspjehu. Kako nogometnog kluba tako i košarkaškog. A ja bih rekao da su rezultati realni s obzirom na ulaganja.

9. Je li ti poznato da Cibonu u Mostaru zovu i Zrinjski 2 s obzirom na veliki broj igrača koji su ponikli u Zrinjskom i Mostaru?

Moram priznati da to do sada nisam čuo al sviđa mi se, nadam se i uvjeren sam da će biti još mostaraca u CIboni.