Luka Klarica: Nema velike razlike između košarkaških liga BiH i Hrvatske

luka klarica, HKK Zrinjski

U nastavku Vam donosimo intervju sa Lukom za portal zrinjski.info.

1.Kao prvo kakvo je zdravstveno stanje i kako si podnio povredu koja te odvojila od terena?

Sama operacija je uspješno izvedena u Zagrebu kod dr. Bojanića , noga se zasad super oporavlja, nikakve bolove ne osjećam i sve ide po planu hvala dragom Bogu. U početku sam doživio mali šok, no  ozljede su sastavni dio sporta, jednostavno san se usredotočio na rehabilitaciju i što brži oporavak.

2. Zrinjski je ovu sezonu upravo na tebi gradio igru cijelog tima i koliko je po tebi sada ova ekipa oslabljena?

Trenutno smo slabiji u rotaciji na vanjskim pozicijama, sigurno da je to hendikep  za našu ekipu. Suigrače općenito čeka teška sezona u kojoj igramo na dva fronta i biti ce teško fizički to podnijeti.

3. Što si očekivao od ove ekipe koja je u odnosu na lani poprilično nova  i možeš li usporediti onu lani sa ovom sada?

Sadašnja ekipa u odnosu na prošlu je puno pomlađena, nemamo toliko iskustva kao sto smo lani imali, ali sigurno da ima više želje za dokazivanjem od mladih igrača i to nam je  jedna prednost. Mislim da se sa  svima u ligi možemo  ravnopravno nositi, cilj nam je ući u ligu 6, biti ce jako teško, ali sigurno da ce momci dati sve od sebe.

4. Nakon samo nekoliko utakmica trener Vujčić je dobio otkaz, kakvo je tvoje mišljenje o njemu?

Zahvaljujem treneru Vujčiću na prilici koju mi je ukazao prošle sezone, puno mi je pomogao u mom igračkom napretku, stao je iza mene i dao mi maksimalnu podršku i hvala mu na tome.

5. Zrinjski je poprilično iznenadio u Balkanskoj ligi, a istovremeno pomalo razočarao u domaćoj ligi. Otkuda takve oscilacije u igri?

Sigurno da oscilacije u igri su jednim dijelom rezultat manjka igrača u rotaciji, jer trenutno  svi mladi igrači  nisu 100 posto sposobni odgovoriti izazovu igranja prve lige, a i jedan je razlog taj što je ekipa svježe sastavljena,  a samim time i manje uigrana. Mislim kako se bude odmicala sezona da ce biti sve bolje i bolje.

6. Koliko može ovaj Zrinjski, i može li pomrsiti račune naprimjer Bosni, Igokei ili Širokom?                  

Teško da možemo pomrsiti račune  Širokom i Igokei, ali trebamo težiti tome da budemo tome cilju sve bliži, jednostavno se ne možemo ni financijski nositi sa tim klubovima, koji imaju mogućnost dovođenja odličnih afirmiranih igrača.

7. Pošto si iz Hrvatske sasvim sigurno si upoznat sa pravilima o 4 strana igrača i o stalnom nastupu nekoga 19-ogodišnjaka na terenu. Od iduće godine to se pravilo uvodi u BiH i u Zrinjskom to nije naišlo na odobravanje. Kakvo je tvoje mišljenje o tim pravilima?

Iskreno ne znam koliko ce to pomoći ili odmoći razvoju bih košarke, treba dati programu vremena da se vidi kako će se odvijati.

8. Hrvatska je od košarkaške velesile spala na prosječnu ekipu, trenutno najtrofejniji klubovi propadaju ili su na margini zbivanja. Što misliš koji su razlozi takvom padu?

Sigurno da je košarka u jednom padu što se tiče Hrvatske, isto tako bi nam zasigurno puno pomogao jedan veliki reprezentativni uspjeh, koji bi opet stvorio euforiju oko ovog sporta i vratio ga na staze stare slave, nešto slično što se rukometu dešava zadnjih godina.

9. Struka, ali i mnogi navijači Zrinjskog misle da je tebi mjesto u nekoj od reprezentativnih selekcija Hrvatske, ali poziva nema. Može li se to popraviti tvojim povratkom na parket, to jeste očekuješ li poziv?

 Trenutno o tome ne razmišljam, cilj mi je što bolje oporaviti se od ozljede. Samim povratkom na teren nadam se nastavku dobrih igara , sad hoće li one inicirati nekim pozivom manje mi je bitno, ali sigurno da je čast nastupati za svoju državu u bilo kojoj selekciji.

10. Ima li razlike u suđenju u Hrvatskoj i BiH, i ukoliko ima u čemu se to najviše manifestuje?

Po meni su to dvije jako slične lige, u kojima prevladava pretežno domaćinsko suđenje ,tako da i nema baš prevelike razlike.

11. Pratiš li igre Zrinjskog i koliko imaš svježe informacije o igrama i stanju u klubu?

Stalno sam u kontaktu sa nekim od suigrača, ali  i sa ljudima  iz kluba, tako da sam sa svime dobro upoznat.

12. Kada te možemo očekivati na parketu u dresu Zrinjskog?

Sama priroda ozljede je takva da zahtjeva dužu pauzu, a što se tiče  brzine oporavka ona je više individualna od 4 do 6 mjeseci. Trenutno sam u jakom rehabilitacijskom programu, i nadam se da ću kroz 3 mjesec 2011. biti potpuno spreman za  povratak na parket.

13. Za kraj jedna poruka navijačima, i naravno dobre želje od našeg portala za što brže ozdravljenje i povratak u Zrinjski.

Nadam se da ce navijači u malo većem broju posjećivati utakmice, jednostavno nam je potrebna njihova podrška koji bi nam bila dodatni podstrek u ostvarivanju što boljih rezultata. Hvala vam na dobrim željama.