Ludnica u Zadru: Pala Cibona, naslov je blizu!

KK Zadar, NLB liga, cedevita, Cibona
Kao što je i bilo najavljeno, Zadar se lako 'zapalio'. Nakon iznenađujućeg trijumfa Jusupovih igrača u Zagrebu, zadarski su navijači u velikom broju ispunili dvoranu Krešimir Ćosić kako bi pomogli domaćem sastavu da dođe do druge pobjede u finalu doigravanja.

Huk s tribina bio je vjetar u leđa Zadranima koji su odlično odradili prvo poluvrijeme. Već nakon prve četvrtine imali su sedam razlike (20:13), a do velikog odmora su došli do dvoznamenkastog vodstva (40:26). Domaćinima je vrlo lošom napadačkom igrom te očajnim šutem za tri poena pomogla i Cibona.

Na poluvremenu je Velimir Perasović imao puno toga za reći svojim igračima i čini se da je prodika urodila plodom. U trećoj četvrtini gosti iz Zagreba su malo po malo skidali rezultatski minus i u jednom trenutku došli na pet razlike (45:50).

U posljednju dionicu utakmice Vukovi su ušli sa -7 (56:49), a tada je eksplodirao Jamont Gordon, koji je dotad odigrao ispod svake razine. Amerikanac je povezao četiri trice, jednu je dodao i Tomas, pa je pet minuta prije kraja susreta Cibona stigla do izjednačenja 66:66.

Tada se utakmica u dvorani Višnjik pretvorila u pravi triler. Cibonina serija se nastavila, pa su Zagrepčani stekli čak četiri poena viška (70:66), no kod Zadrana se probudio Rok Stipčević, zabio tricu za novi preokret i domaće vodstvo 72:71.

U posljednjoj minuti Zadar je odigrao smirenije i pametnije, a 'grobar' zagrebačke momčad postao je dotadašnji junak Gordon, koji je s nekoliko promašaja i soliranjem u samom finišu poništio sve dobro što je napravio na početku posljednje četvrtine.

Precizna ruka Stipčevića i mirnoća Hrvoja Perića te Tome Ružića na koncu su Zadranima donijele drugi trijumf u finalu doigravanje te ih približile na korak do titule prvaka. Treća utakmica je na rasporedu u dvorani Dražena Petrovića, a Cibona treba pobjedu kako bi ostala 'na životu'.



Net.hr