LP: Barca i Šahtar tricama prošli dalje!

Čini se da je Wenger pogrišio oprtedijelivši se za bunker jer u momčadi ima dovoljno „plemenitih" igrača koji su se mogli nadigravati sa Barcelonom. Ovako je bilo samo pitanje kada će igrači Barce kratkim pasovima stvoriti višak i poentirati, piše slobodna dalmacija.

Već u 15. minuti se dogodila raritetna situacija, Dani Alves je snažno pucao iz slobodnog udarca a vratar Szczesny nakon što je primio loptu zatražio liječničku pomoć zbog ozlijede.

Nije nastavio susret, a njegovo je mjesto zauzeo odlično raspoloženi, vidjet će se kasnije, Manuel Almunia. Ipak nakon sve sile napada Barcelone u trećoj minuti sudačke nadoknade Inieste je uspio podvaliti loptu do Messija koji je zabio zgoditak za vodstvo.

Arsenal se uspio vratiti, Nasri je u 53. minut ubacio loptu iz kornera koju je Sergio Busquets zabio u vlastitu mrežu. A onda u 56. minuti katastrofalna pogreška Nizozemca Robina van Persieja.

Nakon što je označeno zaleđe van Persije je pucao prema golu, a švicarski sudac Massimo Busacca mu dodijelio drugi žuti karton (prvi je dobio u 44. minuti) - odnosno crveni. Prestrogo, ali se Busacca postupio prema pravilnicima.

Barcelona je nastavila sa pritiskom i bilo je samo pitanje kada će ponovno pasti Arsenalov bunker. U 68. minuti ponovno je Iniesta sve započeo, Villa samo gurnuo loptu prema Xaviju koju je doveo Barcu do novog vodstva od 2:1.

Tri minute kasnije Xavi je kreirao lijepu akciju, Pedro ušao u prostor gdje ga je srušio Koscielny i Busacca je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Leo Messi.

I tu je što se golova tiče kraj. Imala je Barcelona još nekoliko prilika, a najveću za Arsenal propustio je nicklas Bendtner u 87. minuti kada je u idealnoj poziciji loše primio loptu koju mu je Mascherano skinio s noge i tako raspršio sve snove „topnika" za prolaz dalje.

Šahtar je još jednom nadigrao Romu i zasluženo se plasirao u četvrtfinale. Kapetan Darijo Srna vodio je „rudare" do povijesnog nastupa u elitnom društvu na krcatoj Donbass Areni.priču je započeo Tomas Hubschman koji je petom gurnuo loptu posanu od Williama u mrežu nemoćnog Donija. Potom je Pjatov obranio penal Marcu Boriellu.

U nastavku priču su zaokružili prvo Willian zgoditkom nakon dodavanja kapetana Srne, te hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva (ušao u igru u 60. minuti) koji je uporno pratio stopere „vučice" zatim u duelu odnio loptu Rosiju i plasirao je ispod nemoćnog Donija.

R. RADICA, AFP

BARCELONA - ARSENAL 3-1 (Messi 45, 71, Xavi 69/Busquets 54) (prva utakmica 1-2)

Barcelona: Valdés - Dani Alves, Busquets, Abidal, Adriano - Xavi, Mascherno, Iniesta - Pedro, Messi, Villa; Trener: Josep Guardiola.

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Djorou, Clichy - Wilshere, Diaby - Fábregas, Nasri, Rosicky - Van Persie; Trener: Arsene Wenger.

Sudac: Massimo Busacca (ŠVI).

ŠAHTAR - ROMA 3-0 (Hübschman 18, Willian 58, Eduardo 87) (prva utakmica 3-2)

Šahtar: Pjatov - Srna, Čigrinskij, Rakitskij, Rat - Mkhitarjan, Hübschman - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano; Trener: Mircea Lucescu

Roma: Doni - Burdisso, Juan, Mexes, Riise - Taddei, Puzarro, De Rossi, Perotta - Borriello, Vučinić; Trener: Vicenzo Montella.

Sudac: Howard Webb