Ljubuški košarkaši pobjednici turnira u Jastrebarskom

Bio je to 19. turnir po redu, koji zadnjih 13 godina ima karakter memorijalnog, a u spomen na tragično preminulog košarkaša KK Jaske, Davora Popovića. HKK Ljubuški je već jednom (2006.) sudjelovao na ovom turniru i bilo je to jako lijepo iskustvo za mladiće koji su tada nastupali za ljubuški klub.

Tako je trebalo biti i ove godine, no uprava HKK Ljubuškog nije smogla sredstva za prijevoz do Jastrebarskog gdje je domaćin turnira osigurao hranu i prenoćište, potpuno besplatno. Čuvši za odluku uprave, igrači nisu krili razočarenje, ali su imali razumijevanja uzimajući u obzir kakva su teška vremena za sport.

Ipak, košarkaši iz Ljubuškog, Mladen Gašpar, Ilija Bošnjak, Goran Nuić i Ante Herceg, predvođeni prošlogodišnjim trenerom Srećkom Čolakom i kapetanom momčadi Mariom Škegrom, pojačani za Marka Lovrića i Srđana Vujčića ( koji su također u prošloj sezoni branili boje Ljubuškog), odlučili su u vlastitoj režiji otputovati u Jastrebarsko.

Na turniru, uz domaćina KK Jaska iz Jastrebarskog i Ljubušaka, sudjelovala je još ekipa košarkaške akademije Nikole Vujčića. Turnir se igrao po principu svatko sa svakim. Prvu utakmicu igrali su domaćini protiv Vujčić Akademije u kojoj su nastupali i mladi igrači iz Ljubuškog, Veselko i Mateo Čolak, Marko Ćuže i Vlatko Granić koji su ovog ljeta otišli na košarkaško usavršavanje u Rijeku.

Domaća ekipa Jaske nije imala problema sa mladim momcima iz Akademije, koji su ipak još premladi za ovakve utakmice i pobjedila je u toj prvoj utakmici.

Druga utakmica je igrana između Akademije i Ljubušaka, a Ljubušaci, iako 'malobrojni', odigrali su odličnu utakmicu te slavili rezultatom 89:54. Svi igrači u redovima Ljubušaka su odlično igrali, a posebno Gašpar i Lovrić.

U trećoj utakmici, koja je bila svojevrsno finale između domaćina i gostiju iz Ljubuškog, očekivala se neizvjesna borba do samog kraja.No, na sveopće iznenađenje, Ljubušaci nastavljaju sa odličnom igrom kakvu su prikazali u prethodnoj utakmici i cijeli njen tijek održavaju prednost, te na kraju pobjeđuju rezultatom 97:68. Treba pohvaliti sve igrače za odličnu igru koju su pružili u obje utakmice. Marko Lovrić je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Nakon što je Mario Škegro, kapetan Ljubušaka, primio pobjednički pehar iz ruku gradonačelnika Jastrebarskog, Mihaela Zmajlovića, druženje se nastavilo u obližnjem restoranu gdje su domaćini organizirali večeru za sve sudionike, ali i mnogobrojne goste.

Nakon druženja i zahvala za sudjelovanje na turniru, malobrojna ali ponosna i sretna družina iz Ljubuškog, otišla je na zasluženi odmor u prekrasan hotel obitelji Kolarić. Bila je ovo odlična uvertira za predstojeću natjecateljsku sezonu i ova ekipa, ako ostane u ovom sastavu, mogla bi mnogima, koji misle da se u Ljubuškom ne igra dobra košarka, pomrsiti planove.

Sudjelovanje na ovom turniru također je pokazalo kako se uz malo dobre volje i htijenja može postići puno toga.

ljubuški-online.com