Liga Herceg-Bosne: Brotnjo nadigralo Široki II 71:57

Baš kao i u prošlom kolu, kada je Brotnjo pobijedilo Livno, najraspoloženiji u redovima Brotnja bili su Nikola Lesko, Domagoj Pinjuh i Mario Planinić. Lesko je utakmicu završio postigavši 22 poena, Pinjuh je ubilježio 15 a Planinić poen manje.

Gosti iz Širokog Brijega uglavnom izjednačenu prvu četvrtinu uspjeli su riješiti u svoju korist 16:14 uz šest poena kapetana Andrije Ćorića. No, već u drugoj četvrtini kontrolu nad utakmicom preuzeli su domaći igrači predvođeni iskusnim trojcem Pinjuh, Lesko, Planinić, kojemu se na dobar način priključio i Dean Marković.

Brotnjo je na poluvrijeme otišlo s devet poena prednosti 37:28, a dobru igru iz druge četvrtine košarkaši Brotnja ponovili su i u sljedećoj četvrtini, pa su u posljednjih deset minuta utakmice ušli s prednošću 52:35. Što je bilo sasvim dovoljno da do kraja utakmice priliku dobiju i mlađi igrači s klupe i da Brotnjo ostvari osmu pobjedu u sezoni.

Brotnjo: I. Buntić, Bubalo 2, I. Marković 2, D. Marković 9, Barbarić 3, Prskalo, Pehar 4, Lesko 22, F. Buntić, Ivanković, Pinjuh 15, Planinić 14. Trener: Josip Dugandžić.

Široki II: Ćorić 9, Čolak 6, Galić, Prskalo 6, Babić 7, Mikulić 8, Zadro, Zubac 4, Leko 4, Brekalo 9, Karačić 4, Sesar. Trener: Mirko Lugonja.

Citluk.ba