LeBron James po treći put MVP finala

Golden State Warriors, Kyrie Irving , lebron james, NBA liga , lebron james, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers , lebron james, Kyrie Irving , NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, Cleveland Cavaliers , Boston Celtics, Kyrie Irving , Clevaland Cavaliers, lebron james, NBA liga , NBA liga , Kyrie Irving , lebron james, NBA liga

James je jednoglasno i potpuno zasluženo osvojio ovu nagradu, koju je za svoj učinak mogao dobiti i prošle godine, ali su tada njegovi Cavaliersi poraženi u šest utakmica finalne serije s Golden State Warriorsima, a MVP trofej završio u rukama njegovog izravnog suparnika na terenu Andrea Iguodale.

Godinu dana poslije James je odveo Cavalierse do velikog preokreta u finalnoj seriji, u kojoj su s ruba poraza stigli do velikog trijumfa i prvog naslova u povijesti. To je ono zbog čega sam se vratio, rekao je u svom pobjedničkom nastupu igrač koji je u sedmoj utakmici ostvario triple-double učinak od 27 koševa, 11 skokova i 11 asistencija, a tome je dodao i tri vrlo važne blokade.

James je bio na rubu triple-double kad mu se pogleda prosjek u cijeloj seriji, a statistički je bio vodeći igrač u čak pet kategorija, i to u obje momčadi. James je u sedam utakmica finala, bio na prosjeku od 29,7 koševa, 11,3 skoka i 8,9 asistencija, a tome treba dodati 2,3 blokade i 2,6 osvojenih lopti.

James je po drugi put u karijeri morao igrati sedmu utakmicu NBA finala i po drugi put je izašao kao pobjednik. S Miamijem je 2013. osvojio naslov nakon što je njegova momčad nadoknadila zaostatak od 2-3 u srazu sa San Antonio Spursima, a Cavaliersi su postali prva momčad koja je uspjela do naslova stići nakon što je izgubila tri od prve četiri utakmice finalne serije.

Hina