Lakersi uvjerljivo svladali Celticse za 3:3

nba, nba, nba, Lakersi, Kobe Bryant

Kobe Bryant ponovo je bio najbolji među Lakersima, no za razliku od prošle utakmice, imao je i pomoć razigranih suigrača. Bryant je postigao 26 poena uz 11 skokova, Pau Gasol je dodao 17 koševa i 13 koševa, a Ron Artest 15 koševa uz šest skokova. Slovenac Saša Vujačić postigao je devet poena, a Lamar Odom osam, uz 10 skokova.

Nakon što su prvu četvrtinu dobili s 10 razlike (28-18), Lakersi su tu prednost u drugoj četvrtini udvostručili i otišli na poluvrijeme s 51-31. U drugom su dijelu uglavnom održavali prednost, ostavljajući Boston s drugim najnižim brojem ubačaja u povijesti NBA finala.

Celtisci su ponovo imali problema s preciznošću, ostvarivši samo 33 posto šuta, i upisali su 13 skokova manje od Lakersa (39-52).

Ray Allen je bio najefikasniji kod Celticsa s 19 poena, Pierce je dodao 13, Kevin Garnett 12 uz šest skokova, a Rajon Rondo 10 koševa uz pet skokova.

Celticsi i Lakersi su dva najtrofejnija kluba NBA-a. Ako Celticsi pobijede u četvrtak to bi im bio 18. naslov prvaka, a ako aktualni prvaci Lakersi upišu četvrtu finalnu pobjedu, to će im biti 16. NBA naslov.

 

ABCportal.info