Košarkaši Zrinjskog sutra sa Slobodom

Kao i obično tiskovnu je vodio Mario Vrankić, a na početku je dao riječ treneru Vujčiću koji je rekao:

"Nakon prva dva kola u koja nismo odreagirali  na pravi način dolazi nam jedna veoma nezgodna momčad Slobode koja je u prošlom kolu pokazala da je u ovoj ligi za prvaka sve moguće. Ne bih se sada vraćao na analizu prva dva poraza, mi jednostavno nismo bili blizu svog maksimuma. Nama sutra slijedi težak okršaj sa ekipom Slobode koja je fizički veoma jaka, a mi smo ove sezone pokazali da ih možemo pobijediti u našoj dvorani. Ja sutra očekujem od svojih igrača da doslovno poginu za ovaj dres Zrinjskog koji vidite pred nama. To je naša obaveza i glavni preduvjet za dobru igru i rezultat. Uvjeren sam da će to tako sutra  biti i da ćemo na kraju izaći kao pobjednici".

 

Nakon trenera riječ je dobio Mladen Gligora koji je propustio utakmicu sa Bosnom riječima: "Sigurno da nas čeka težak posao, i svaka je utakmica sa Slobodom do sada bila teška. Igramo na domaćem terenu, neću reći pred domaćom publikom jer svi znate kakvo ozračje vlada na našim utakmicama, ali pošto igramo kući mi moramo ići na pobjedu".

Zadnji je riječ dobio Mate Perajica koji je kazao: "Naš cilj je plasman u polufinale i mi sutrašnju utakmicu moramo dobiti. Kako ćemo to ostvariti i na koji način najmanje je bitno, ali mi moramo pobijediti da bi ostali u igri za polufinale. Sloboda je ekipa koja je godinama na okupu, igraju uvijek isti sustav i drže ritam svih 40 minuta. Po mojim procjena šanse sutra su 65:35% u našu korist. Dao sam im toliko šansi jer su oni u nekom naletu, mi smo izgubili dvije utakmice na otvaranju, ali smo ipak puno kvalitetnija ekipa od Slobode".  

Na kraju je Mario Vrankić istakao da će sutra Plemići po prvi puta igrati u novim dresovima svjetske poznate marke AND 1 koji je sada novi sponzor kluba, te im je ovim putem i zahvalio na tome.

Utakmica se igra sutra sa početkom u 18 sati i ovo je ujedno prilika da pozovemo sve ljubitelje košarke da dođu u dvoranu na Bijelom Brijegu i pomognu našim košarkašima u izuzetno važnom susretu sa Slobodom.

 zrinjski.info