Košarkaši HKK Zrinjski sutra sa KK Mladost

HKK Zrinjski, KK Mladost

Nazočnim novinarima obratili su se Boris Džidić koji trenutno uz funkciju sportskog direktora obnaša i dužnost trenera momčadi i Željko Šakić košarkaš uz naravno nezaobilaznog Maria Vrankića koji je vodio presicu.
Džidić se prvo osvrnuo na utakmicu u Slavonskom Brodu riječima: Ekipa je na to gostovanje otišla u jednom jako lošem stanju, a naš cilj je bio da psihički podignemo ekipu nakon par poraza. Mi smo u tome uspjeli i momci su odlično reagirali, nametnuli smo svoj ritam koji nije popuštao svih 40.minuta i tako došli do pobjede. Tu utakmicu sada treba arhivirati jer pred nama je po meni najvažnija utakmica ovog dijela sezone sa ekipom Mladosti. Nakon ove utakmice imamo teško gostovanje u Bileći, a sada nam je omjer 1:3 i ne smijemo ni razmišljati da izgubimo ovu utakmicu jer to bi nas dovelo u jako tešku situaciju. Pobjedom bi potvrdili dobru partiju iz Slavonskog Broda i ekipa bi se vratila na pravi kolosjek. Što se tiče Mladosti to je jedna jako neugodna ekipa slična Leotaru i koja ima u rotaciji 6-7 igrača koji su prekaljeni u ovoj ligi, ali na nama je da nametnemo svoj ritam i onda nema razloga da tu utakmicu ne pobijedimo.


Nakon trenera riječ je dobio Željko Šakić koji je kazao: U subotu ćemo dati sve od sebe i samo pobjeda dolazi u obzir. Mi u ovom prvenstvu moramo ući međe 4. najbolje ekipe i ova utakimica se mora dobiti, a atmosfera među igračima je odlična i to ćemo sutra potvrditi na parketu.

Boris Džidić: Pozivam naše navijače da nam pomognu
Što se tiče momčadi na parket se sutra vraćaju kako sada stvari stoje svi igrači koji su bili povrijeđeni, tako da možemo u momčadi očekivati Perajicu, Simonovića i Hajrića koji su propustili gostovanje u Slavonskom Brodu. Određenih problema sa povredama imaju još Kahrimanović i Peljto, ali svi će stisnuti zube i odigrati utakmicu.
Na pitanje o novom treneru odgovorio je Mario Vrankić riječima: Mi ćemo danas imati novi sastanak UO na tu temu i razgovarat ćemo samo toj temi. Mi smo već u kontaktima sa nekoliko imena koji nam se javljaju kao i njihovi menadžeri tako da ćemo možda danas nakon sastanka biti malo pametniji, premda ni to ne znači da ćemo donijeti konačnu odluku. U svakom slučaju nećemo se zalijetati i nećemo ulaziti u neke velike investicije, jer klub nema neke velike novce i samo nadljudskim naporima nekoliko ljudi mi izdržavamo ono što je pred nama.


Utakmica 5. Kola košarkaške Lige BiH igra se sutra sa početkom u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, a iz kluba su pozvali sve navijače da dođu podržati košarkaški klub u sutrašnjoj utakmici.

zrinjski.info/hercegovina.info