Košarkaši Cibone uvjerljivo nadigrali Široki u finalu Memorijalong turnira na Pecari | Hercegovina.Info

Košarkaši Cibone uvjerljivo nadigrali Široki u finalu Memorijalong turnira na Pecari

Košarkaši Cibone uvjerljivo nadigrali Široki u finalu Memorijalong turnira na Pecari
...„Široki 2018" u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba prof. Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Turnir se odigravao 21 i 22.09.2018. (petak i subota) u GSD Pecara u Širokom Brijegu na kojemu su sudjelovali HKK Široki, KK Cibona, KK Šibenik i KK Sloboda, dosta odlične ekipe koje su imale što pokazati na parketima, samo da je još više punlike i navijača bilo koji su mogli uživati u odličnim potezima pojedinih igrača iz ova četiri velika kluba s ovih naših prostora.

Podsjetimo kako za navedene klubove uspješno nastupaju naši bivši igrači i treneri:

KK Cibona (Ivan Velić, Josip Bilinovac, Filip Kraljević, Ivan Novačić)

KK Šibenik ( Miro Jurić, Martin Junaković)

KK Sloboda (Josip Naletilić)

Prva večer turnira otvorili su Cibona i Sloboda, gdje se ekipa iz Zagreba malo "poigrala" na parketu i upisala uvjerljivu pobjedu 94:64. Nakon njih snage su odmjerili Široki i Šibenik, unatoč vodstvu domaćina kroz cijelu utakmicu ona nije bila toliko lagana za pobjedu i finalnu utakmicu protiv Cibone, ekipa iz Širokog Brijega na kraju je ostvarili pobjedu 88:77.

Sloboda bolja od Šibenika za treće mjesto

Izjednačena utakmica za treće mjesto igrali su Sloboda i Šibenik. Utakmica je od samog početka bila neizvjesna, tako da je poluvrijeme pripalo Šibenčanika 51:49, a već u trećoj četvrtini ekipa iz Tuzle dolazi do minimalne prednosti 68:67. Posljednju četvrtinu Tuzlaci se pomalo odmiču i utakmica završava 98:91 u njihovi korist.

Finale uvjerljivo pripalo Ciboni

Košarkaši Cibone uvjerljivo su nadigrali Široki u finalu rezultatom 95:58.

Sam tijek utakmice je prolazio vodstvom Cibonaša tako da pobjeda nije bila toliko upitna, jer se kvaliteta na parketu isticala, iako je rezultat "malo" veći nego inače, imalo se što vidjeti od igre. Padale su trice sa sviju strana, "slali su na ćevape" protivnike i jedni i drugi, sve u svemu zanimljiva utakmica i pobjeda ekipe trenera Ivana Velića koji je donedavno bio za kormilom Širokog.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Dominic Gilbert iz Cibone, dok je najbolji strijelac Milivoje Božović iz Cibone.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info